Savcının delili sanık ifadeleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 135 gün sonra 23 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Yayınlanma: 21.03.2018 - 20:54
Abone Ol google-news

İddianamede, Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde Eylül 2013’te Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesine ilişkin davanın sanıklarından Göksel Kesici ve Mesut Turhan’ın ifadeleri suçlamaya delil olarak gösterildi.

İddianame, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, duruşma günü 16-17 Temmuz olarak belirlendi. Mahkeme, kaçma şüphesi ve delillerin toplanmamış olması gibi gerekçelerle tutukluluğun devamı yönünde karar verdi. İstanbul’da 19 Ekim’de Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) üyeleri ile Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabirlerine yönelik operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında ETHA editörü İsminaz Temel ve muhabiri Havva Cuştan, avukatlar Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar, ESP MYK üyesi Özgen Sadet, ESP’liler Meral Tatar, Mazlum Demirtaş, HDP Bağcılar İlçe yöneticisi Erkan Kakça, Hünkar Hüdai Yurtsever, İlhan Aslan, Onur Binbir ve İsmail Geçer gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Savcı Kenan Zurnacı’nın hazırladığı iddianamede 23 kişi şüpheli sıfatıyla yer aldı.

“Silahlı terör örgütüne üye olma” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamalarının yöneltildiği iddianamede, avukatlar Sezin Uçar ve Gülhan Kaya’nın 28, avukat Özlem Gümüştaş’ın 22.5, ETHA editörü İsminaz Temel’in 15, ETHA muhabiri Havva Cuştan’ın ise 22.5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi. MLKP’nin tarihçesinin anlatıldığı iddianamede, açık kaynak tespit tutanakları ile gizli tanık ve itirafçıların ifadeleri suçlamaya dayanak olarak gösterildi. İtirafçı olduğu belirtilen Sercan Kaya’nın 11 Şubat 2016, gizli tanık Eylül Kızılbaş’ın 22 Mayıs 2015, gizli tanık Deniz Gülhan’ın 3 Kasım 2014, gizli tanık Zafer Atılım’ın 4 Ekim 2013, gizli tanık Ramazan Bir’in 19 Ağustos 2013, gizli tanık Sadakat Gülsunay’ın 22 Ekim 2013, şüpheli olduğu belirtilen Fedat Kıltepe’nin 9 Kasım 2013, gizli tanık Melek’in 4 Mayıs 2012, şüpheli olduğu belirtilen Göksel Kesici’nin 4 Ekim 2013, Mesut Turhan’ın ise 2 Ekim 2013 tarihli ifadeleri delil olarak dosyaya girdi.

Hasan Ferit Gedik davasının sanıkları arasında yer alan Turhan, geçtiğimiz Şubat ayında davada beraat ederken, Kesici hakkındaki dava ise yargılama aşamasında yaşamını yitirdiği için düşürülmüştü. Kesici ve Turhan’ın delil olan ifadeleri ise Gedik’in öldürülmesi ile ilgili gözaltına alındıkları sırada verdikleri ifadelerdi. İddianamede, “MLKP terör örgütünün son durumu” başlıklı bölümde ise kamuoyunda “Gaye davası” olarak bilinen, Özgür Radyo eski genel yayın koordinatörü Füsun Erdoğan ve Atılım Gazetesi yazarı Bayram Namaz’ın müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarına çarptırıldığı dava örnek gösterildi. Söz konusu yargılama kapatılan özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılmıştı. Mahkemenin başkanı Ömer Diken darbe girişiminin ardından tutuklandı. Avukatlar Sezin Uçar, Özlem Gümüştaş ve Gülhan Kaya da davada yargılananların avukatlarıydı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler