Erdoğan'dan ÖSO'nun yağmasına 'ganimet' açıklaması

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdulkadir Selvi'nin yazısında aktardığına göre ÖSO'nun Afrin'de yapma yaptığı haberlerine ilişkin “Afrin harekâtı ÖSO ile birlikte düzenlendi. Afrin’e ÖSO ile birlikte girildi. Ancak bazı gruplarda ganimet gibi bir anlayış var. Hemen müdahale edildi. Onlara karşı tedbir alındı. Onlarla konuşularak düzeltildi” dedi.

Yayınlanma: 22.03.2018 - 09:22
Abone Ol google-news

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugün şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ve Afrin'de yağma meselesiyle ilgili bir diyaloğlu köşesine taşıdı.

İşte o bölüm:

?CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KARARLIYIZ

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusu da gündeme geliyor. Cumhurbaşkanı o noktada çok kararlı konuşuyor.“10 yıldır gündemde. Bu konuda kararlıyız, Şeker fabrikaları özelleştirilecek” diyor.

İHALEYE ÇIKACAK

Daha önce Malatya, Erzincan, Elazığ, Elbistan, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarının özelleştirilmesi için ihale açılacağı açıklanmıştı.

AFRİN’DE YAĞMA

Afrin konusu da ele alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan öncelikle güvenliğin sağlanacağını söylüyor. Yönetim boşluğuna meydan vermemek ve koordinasyonu sağlamak üzere yerel unsurlardan oluşacak ‘idare meclisleri’nin kurulacağını anlatıyor. Türkiye’den giden yardımların koordinasyonu için Cerablus’ta olduğu gibi kısa süre içerisinde bir vali yardımcısı atanacağını açıklıyor. Afrin’den yansıyan yağma görüntüleri de gündeme geliyor. Erdoğan“Afrin harekâtı ÖSO ile birlikte düzenlendi. Afrin’e ÖSO ile birlikte girildi. Ancak bazı gruplarda ganimet gibi bir anlayış var. Hemen müdahale edildi. Onlara karşı tedbir alındı. Onlarla konuşularak düzeltildi” diye bilgi veriyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Çavuşoğlu'ndan Afrin'de yağma iddialarına yanıt

Çavuşoğlu'ndan 'yağma' açıklaması: ÖSO'nun böyle bir yola tevessül etmesini beklemeyiz

AFP: Afrin’in alınmasının ardından ÖSO, dükkanları ve evleri yağmaladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, 'ÖSO dükkanları ve evleri yağmaladı' haberlerini doğruladı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler