Adalet Nöbeti'nde 51. hafta: Bitmemiştir bu kavga, bitmeyecektir

Gazetemizin yayın politikasının suçlama konusu edildiği dava kapsamında asılsız ve akıl dışı iddialarla 509 gündür tutuklu bulunan icra kurulu başkanımız ve avukatımız Akın Atalay’ın nezdinde tüm haksız tutuklamalara karşı çıkmak için Nisan 2017’de başlayan “Adalet Nöbeti” bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 51. kez tutuldu.

Yayınlanma: 22.03.2018 - 16:06
Abone Ol google-news

Nöbete gazeteci yazar Altan Öymen ve Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan da katıldı. Adliye binasının içindeki 1 saatlik nöbetin ardından bina önünde basın açıklaması yapıldı. İlk olarak söz alan avukat Kemal Aytaç, davada yargılananların aynı delillerle suçlandığını belirterek, “Akın Atalay neden içeride? Bu bir yargılama değil, iktidarı eliyle yürütülen bir intikam operasyonu” dedi. Aytaç, Adalet Nöbeti’nin önümüzdeki hafta buluşması ile birinci yılına gireceğini anımsattı.

Ardından söz alan gazeteci yazar Altan Öymen, Adalet Nöbeti’nin Türkiye’deki en önemli meseleye dikkat çektiğini söyledi. Türkiye’nin askeri darbe dönemlerinden ve sivil iktidarların zorlayıcı tedbirler aldığı dönemlerden geçtiğini anmsatan Öymen, “Bu dönemlerin hiçbirinden bu kadar yoğun, bu kadar kesif bir baskı görülmedi. Bu kadar senelik meslek hayatımda bu derece koyu bir adalet sorununun varolduğunu hiç hatırlamıyorum” dedi.

Öymen, geçmişte gazetecilerin haklarında açılan davalarda karar kesinleşmediği sürece cezaevine konulmadıklarını vurgulayarak, milletvekillerinin de mecliste dokunulmazlıkları kaldırılmadığı sürece hapse atılmadıklarını anımsattı. Bu dönem cezaevinde çok sayıda milletvekili olduğunu belirten Öymen, “Bir tanesi gazeteci arkadaşımız Enis Berberoğlu. Böyle durumları geçmişte görmedik” dedi.

Demokrasiye 1945’te geçildiğini hatırlatan Öymen, “Şimdi bu kadar demokrasi tecrübesinden sonra hala hem de benzeri görülmemiş bir şekilde baskı altında tutmak, demokratik kuralları ortadan kaldırmak bugün yaşanan bir hadisedir. Bunların başında da adalet sorunu geliyor. Adalet arıyoruz hep birlikte. Bu arayışın artık daha fazla sürmemesini temenni ediyorum. Bu arayışa önümüzdeki seçimlerde ihtiyaç kalmayacağını ümit etmek istiyorum. İçerideki tutukluların hele Cumhuriyet davasındaki son tutuklunun da serbest kalması gerektiğini vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

"Bitmemiştir bu kavga, bitmeyecektir"

Ardından söz alan Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, konuşmasının başında 26 Mart Pazartesi günü Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek Soma davasına katılım çağrısı yaptı. Avukat Kazan, çağrı metninde başta İstanbul, Ankara ve Diyarbakır Barosu Başkanları olmak üzere 19 baro başkanının imzası bulunduğunu söyledi. Kazan, Adalet Nöbeti’nin devam edeceğini vurgulayarak, “Sevgili Ahmet Şık’ın dediği gibi adalet yerini buluncaya Akın Atalay, Selçuk Kozağaçlı gibi adalet savaşçısı avukatlar özgürlüğüne kavuşuncaya dek sevinmeyeceğiz. Adaletsizliği engelleyecek gücümüz olmadığı zamanlar olabilir ancak itiraz etmeyi beceremediğimiz bir zaman asla olmayacaktır. Evet... Bitmemiştir bu kavga, bitmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti hukukun, adaletin ve demokrasinin yüzü oluncaya dek...” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler