Doktorlara baskı dinmiyor: ‘Serbest bırakın’

Diyarbakır’da yapılan gözaltı operasyonu sonrası KESK, DİSK, TMMOB ve TTB temsilcileri, “şiddetsizliğe çağrı yapmanın suç olmaması” gerekliliğini vurgularken; TTB, “Serbest bırakın” çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 22.03.2018 - 21:10
Abone Ol google-news

“Savaşın halk sağlığı sorunu” olduğunu açıklayan hekimler, gözaltına alınmaya devam ediyor. Diyarbakır’da yapılan gözaltı operasyonu sonrası KESK, DİSK, TMMOB ve TTB temsilcileri, “şiddetsizliğe çağrı yapmanın suç olmaması” gerekliliğini vurgularken; TTB, “Serbest bırakın” çağrısı yaptı.

SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Recep Oruç, SES Şube Sekreteri Mehmet Nur Ulus, Diyarbakır Tabip Odası Eş Başkanı Mehmet Şerif Demir ve Diyarbakır Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Mali Sekreteri Şenay Koç; siyasi parti, STK, sendika ve meslek odalarıyla birlikte Afrin’e ilişkin açıkladıkları deklarasyon gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltıları kınayan bir açıklama yapan KESK, DİSK, TMMOB ve TTB temsilcileri, savaşın halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek “Dünyanın neresinden olursa olsun zaman ve mekan fark etmeksizin biz hekimler her zaman savaşa karşı olduk, bu bizim mesleğimizin etik değerlerindendir. Barış talep etmek, barışçıl bir ortamda eşitçe, insan onuruna layık bir yaşam talep etmek ve bunu en çok dile getirecek kesim yine hekimler olacaktır. Tabip Odası Başkanının barışı talep etmesi, şiddetsizliğe çağrı yapması insan onuruna ve demokrasiye layık sosyal bir hukuk devletini işaret etmesi suç olmamalı” dedi.

TTB’den çağrı

Savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğu gerekçesiyle operasyon yapılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebiyle “Türk” ibaresinin çıkarılması tartışmaları yapılan Türk Tabipleri Birliği (TTB), ayrıca bir açıklama yayınladı. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Şerif Demir’in iyi hekimliğin, sağlık ve yaşam hakkı mücadelesinin savunucusu olduğu belirtilen açıklamada, Demir’in bir an önce serbest bırakılması çağrısı yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler