Bu kez engellileri dolandırdılar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye genelinde yaklaşık 230 işitme engelli vatandaşı, kooperatif arsası sahibi olmak ve kâr payı vermek bahanesiyle çok sayıda bankadan aynı anda usulsüz bir şekilde kredi çektirerek dolandırdığı iddia edilen bir suç örgütüne yönelik 2015 yılında soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 22.03.2018 - 22:54
Abone Ol google-news

Son dönemde Çiftlik Bank olayı ile artan örgütlü dolandırıcılık olaylarına bir yenisi eklendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye genelinde yaklaşık 230 işitme engelli vatandaşı, kooperatif arsası sahibi olmak ve kâr payı vermek bahanesiyle çok sayıda bankadan aynı anda usulsüz bir şekilde kredi çektirerek dolandırdığı iddia edilen bir suç örgütüne yönelik 2015 yılında soruşturma başlattı. Bankalar ve kurumlar ile yapılan yazışmalar ve müşteki ifadeleri doğrultusunda şüphelilerin işitme engelli vatandaşları, 15 milyon TL tutarında dolandırdıkları tespit edildi. Bu kişilere yönelik 3 Ağustos 2016 tarihinde operasyon yapıldı. Örgüt lideri olduğu iddia edilen İrfan Aşıkoğlu’nun arasında bulunduğu 7 kişinin ev ve işyerlerinde arama yapıldı.

TV’ye bağlandı

Ancak söz konusu gruba yönelik dolandırıcılık iddiaları sona ermedi. Gelen şikâyetler üzerine yeni bir soruşturma başlatan Ankara Başsavcılığı, operasyon hazırlıklarını sürdürürken, İrfan Aşıkoğlu ve beraberinde hareket eden kişiler tarafından dolandırıldığını söyleyen işitme engelli yurttaşlar, 20 Mart’ta ATV’de yayımlanan Esra Erol’da adlı programda canlı yayına çıktı. Bu yayına telefonla bağlanan İrfan Aşıkoğlu, yarınki yayına katılacağını kaydetti. Aşıkoğlu, 21 Mart’ta programa katılarak iddiaları yalanladı. Programın ardından Aşıkoğlu, polis tarafından gözaltına alındı.

Savcılığın talimatıyla Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Yolsuzluk Bürosu Amirliği, 160 sağır ve dilsiz vatandaşı kooperatif kurmak bahanesi ile dolandıran ve toplanan paraları zimmetine geçiren 19 şüpheliye yönelik dün operasyon düzenledi. Şüphelilerden 8’i gözaltına alındı. Şüpheliler hakkındaki gözaltı kararının “nitelikli dolandırıcılık”, “zimmet” ve “suç örgütü üyesi olmak” iddiasıyla alındığı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler