Müftülük yasasına karşı eylem yapan kadınlar hakkında takipsizlik kararı verildi

Müftülüklere nikah yetkisi veren yasa tasarısına karşı TBMM önünde açıklama yapmak isteyen kadınlar hakkında başlatılan soruşturma hakkında takipsizlik kararı verildi. Kararın gerekçesi ise 'Basın açıklamasına süre tanınmaması' olarak kayda geçti.

Yayınlanma: 23.03.2018 - 17:07
Abone Ol google-news

17 Ekim’de müftülüklere nikah yetkisi veren yasa tasarısının Meclis Genel Kurulu’na geleceği bilgisi üzerine tüm yurtta “Müftülük yasasına itirazım var” sloganıyla nöbet çağrıları yapılmasının ardından, Ankara Kadın Platformu da TBMM önüne gitmişti. TBMM Dikmen Kapısı önünde buluşarak yasa görüşmelerini takip etmek için içeri girmek isteyen kadınlar polis engeliyle karşılaşmıştı. Meclis kapısı önünde bekleyen 11 kadını gözaltına almıştı.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise yürütülen soruşturma kapsamında kadınların müftülük yasasına karşı TBMM önünde yaptığı eylemde basın açıklamasına süre tanınmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Karar şöyle:
Kadınlardan oluşan grubun, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dikmen Kapısı önünde, “Müftülerin nikah kıyabilmesini sağlayan yasa tasarısına karşı mağduriyetlerini dile getirmek” amacıyla, medyanın ve kamuoyunun ilgisini çekme, Hükümeti uyarma, yasa tasarısına karşı olan görüşlerini, basın açıklaması şeklinde belirtmek ve paylaşmak amacıyla bir araya geldikleri, grubun; basın açıklaması yapmak istemesi üzerine, görevlilerin, grup üyelerine 2911 sayılı yasa hükümleri ve valiliğin yasaklama kararı belirtilirken, basın açıklamasında bulunamayacakları söyledikleri, karşılıklı konuşma ve görüşmeler esnasında grubun basın açıklamasında bulunmak istedikleri yönünde ısrarcı oldukları, bunun üzerine görevlilerce megafon ikaz anonsu bulunulduğu, anons esnasında kaldırım üzerinde bulunan gruba görevlilerce müdahale edildiği, görevli memurlarınca, grubun Meclis Dikmen Kapısı önünden, kaldırım üzerinden Genelkurmay Kavşağı’na doğru yönlendirildiği, iteklendiği ve uzaklaştırıldığı, grupta bulunan şüphelilerin görevli polis memurlarına karşı görevlerini yapmalarına engel olacak şekilde direnme ve karşı koyma boyutunda eylemlerine rastlanılamadığı, 2911 sayılı yasa kapsamında ‘toplantı’ olarak değerlendirilecek gerekli sürenin olayda gerçekleşmediği, hatta basın açıklaması için bile sürenin tanınmadığı belirlenip-anlaşılmakta; şüpheliler hakkında belirtilen atılı suçlardan kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler