Bozdağ: Irak'ın Sincar açıklamalarını teyit ettik

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklama yaptı, PKK'nin Sincar'dan çekildiği yönündeki iddiaları teyit ettiklerini söyledi. Bozdağ dünyayı sarsan Rusya krizi hakkında, 'Ülkeler sorunu kendi aralarında çözmeli. İngiltere bağımsız bir devlet. Diplomatik ilişkilerini sürdürüp sürdürmemesine kendisi karara verir. Türkiye-Rusya arasında olumlu bir ilişki vardır. Türkiye her hangi bir karar almayı düşünmemiştir.' dedi.

Yayınlanma: 26.03.2018 - 20:13
Abone Ol google-news

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında toplandı. Kurul sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bozdağ'ın konuşmasından satır başlar şöyle:

"Zeytin Dalı Harekatı başarılı bir şekilde ilerledi.  Toplam 49 kahraman mehmetçiğimiz şehit olmuştur.  Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Harekat kapsamında terör örgütü mensubu 3 bin 755 terörist etkisiz hale getirildi. 332 bölge ise kontrol altına alındı. Toplam alan ise 2 bin kilometre karedir. Şu anda kontrol tamamen TSK elindedir. Terör unsurları bölgeden uzaklaştırılmıştır. 

Biz beklerdik ki Türkiye'yi bu noktada taktir etsinler ama taktir etmediler. Harekat şuan devam etmektedir. Bölgeden kaçan teröristler tuzaklama yapmıştır. TSK uzman ekipleri ile bölgede tuzaklanmış mayınları tespit edip, imha çalışmalarını yürütmektyedir.

Harekat boyunca herhangi bir sivilin ölmesi bir yana burnunun kanaması bile söz konusu olmamıştır. Bu TSK'nın büyük bir başarısıdır, diğer ülkelere de örnek olan bir başarıdır.

Şu anda önemli bir aşama alındı ama yapılacak epey bir çalışma var. Tuzakların temzilenmesi sürerken bölgede vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. 8 bin 100 aileye insani yardım ulaştırılmıştır. Bölgedeki 5 hastane 11 sağlık ocağının çalışır hale getirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

İçme suyu ile ilgili Afrin'de bazı sıkıntılar olduğunu biliyoruz, bunun giderilmesi için çalışmalar yapılıyor. Orada gerek üretilen zeytin ve zeytin yağı ve diğer ürünlerin aksamadan devam etmesi ve ticaretinin yapılması için de mekanizmalar oluşturulmaktadır."

PKK'NİN SİNCAR'DAN ÇEKİLDİĞİ HABERLERİ

PKK'nin Sincar'dan çekildiğine ilişkin haberlerle ilgili konuşan Bozdağ, "İstihbarat Irak'ın açıklamasını teyit etti. Açıklamaları yakından takip ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

RUSYA-İNGİLTERE GERİLİMİ

Rusya ile İngiltere arasındaki diplomat gerilimine ilişkin Rusya'ya karşı herhangi bir karar almanın düşünülmediğini belirten Bozdağ şunları ifade etti:

"İki ülke arasında olan bir hadisedir. İngiltere bağımsız bir devlet, hangi ülkeyle ne tür ilişki geliştireceğine kendisi karar verir. Rusya da egemen ve bağımsız bir ülkedir. Başka ülkelerin aldıkları kararları kendi çıkarlarımız bakımından uluslararası hukuk bakımından değerlendirip ona göre adım atıyoruz. Türkiye ile Rusya arasında iyi bir ilişki vardır. Türkiye Rusya'ya karşı herhangi bir karar almayı düşünmemektedir.

ABD ve AB ülkelerinin 'Rus diplomatlara sınırdışı' kararına Rusya'dan yanıt


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon