Hatay'dan acı haber: 1 asker şehit

Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay'ın Arsuz ilçesi Amanos Dağı kırsalında çıkan çatışmada yaralanan askerin şehit olduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 27.03.2018 - 10:21
Abone Ol google-news

<video:949122>

Jandarma Özel Hareket timleri tarafından yürütülen arama tarama çalışması sırasında dün akşam saatlerinde bir grup PKK'li ile karşılaşıldı. Saldırı hazırlığında olduğu saptanan PKK'lilerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Yakın hava desteği de sağlanan güvenlik güçleri, 11 PKK'li öldürüldü, bu sırada bir asker de yaralandı. Yaralı asker, arkadaşları tarafından getirildiği İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Hatay Valisi Erdal Ata, Amanoslar'da çıkan çatışmada yaralanan askerin şehit olduğunu açıkladı.

YARALI ASKER ŞEHİT OLDU

Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Devlet Hastanesi'nde yaptığı açıklamada yaralı askerin şehit olduğunu açıkladı. Bölgedeki arama tarama faaliyetleri açılan ateş sonucu yaralanan askerin şehit olduğunu belirten Vali Ata, PKK'lilerin, Afrin'e karşı misilleme hazırlığı içinde olduğunu söyledi. Amanos Dağları'nda 1992 yılından bu yana bölgedeki en kapsamlı operasyon olduğunu belirten Vali Ata, "Etkisiz hala getirilen teröristlerin 6'sının cesedine ulaşıldı. Bu teröristlerin eylem hazırlığı içinde olduğu saptandı. Afrin'e misilleme planlıyorlardı. TSK ve Emniyet güçlerine kaşın eylem planlıyorlardı ancak jandarmamız onlardan önce davrandı. Amanoslar'da bir tek terörist kalmayıncaya kadar operasyonlara devam edeceğiz" dedi.

İSTANBUL'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

HATAY Amanoslar'da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Samet Tokur (25)' un Başakşehir'deki baba evine acı haber ulaştı. Şehit Uzman Çavuş'un ailesinin yaşadığı ev Türk bayrakları ile donatıldı. Şehidin babası Sabahattin, annesi Nazmiye Tokur ve kardeşleri taziyeleri kabul etti.

 "DEVLETİMİZİN ARKASINDAYIZ"

 Şehit babası Sabahattin Tokur, "Devletimiz ve vatanımız sağ olsun. En son kandil gecesi konuştum. İyi olduğunu söyledi. Devletimizin arkasındayız" dedi.

 1,5 YIL ÖNCE EVLENMİŞTİ

 1,5 yıl önce Melike Tokur ile evlendiği öğrenilen Samet Tokur, yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Samsun Salıpazarı İlçesi Kalfalı köyünde toprağa verilecek.

 2 POLİSİ ŞEHİT ETMİŞLERDİ

Bu arada etkisiz hale getirilen PKK'lilerin 9 Temmuz 2017'de Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Hayrettin Mennan ve Bayram Bozdoğan'ın şehit eden PKK'liler olduğu da anlaşıldı. Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada ise öldürülen PKK'lilerin 6'sının cesedine ulaşıldığını bölgedeki operasyonların ise devam ettiği bildirildi. Açıklamada şöyle dendi "Bölücü terör örgütü faaliyetlerinin önlenmesine yönelik olarak güvenlik güçlerimiz tarafından sürdürülen planlı operasyonlar kapsamında, Arsuz İlçesi Karagöz Mahallesi Meti Sırtları bölgesinde 26 Mart'ta bir grup terörist tespit edilmiştir. Bölgeye sevk edilen yakın hava desteği ile saat 19.00 sıralarında teröristlerin bulunduğu alanın ateş altına alındığı operasyonda 11 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. Ancak şu ana kadar 6 bölücü terör örgütü üyesinin cesedine ulaşılmıştır. Etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte 4 adet M-16 tüfek, 1 adet RPG-7 roketatar, bir tabanca ve bunlara ait muhtelif çap ve sayıda mühimmat ele geçirilmiştir. Ele geçirilen teröristlerin 9 Temmuz 2017'de Hatay'ın merkez Antakya İlçesinde 2 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 19 Ekim 2017'de Samandağ İlçesi Sahil Güvenlik Komutanlığına silahlı saldırı yapılması ve arazide arama-tarama faaliyeti icra eden birliğe saldırarak bir güvenlik görevlisinin yaralanması ile 18 Mart 2018'de Arsuz İlçesi Hacıahmetli Mahallesinde doğa yürüyüşü yapmakta olan kişileri durdurarak propaganda yapılması olaylarını gerçekleştiren terörist grup olduğu tespit edilmiştir. Bölgede operasyonlar ve arama-tarama faaliyetleri sürdürülmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler