JinNews muhabiri Duygu Erol: Ajanlık teklif edildi

Nevruz öncesi yapılan ev baskınları sonucu gözaltına alınan JinNews muhabiri Duygu Erol, emniyette kendilerini KGT olarak tanıtan kişiler tarafından zorla götürüldüğü bir odada ajanlık dayatmasına maruz kaldığını iddia etti.

Yayınlanma: 27.03.2018 - 17:00
Abone Ol google-news

Serbest bırakıldıktan sonra konuşan Duygu Erol, kendilerini Kamu Güvenlik Timi (KGT) olarak tanıtan kişiler tarafından zorla sohbete çıkarılarak, ajanlık dayatıldığını iddia etti. 

'3 gündür seninle görüşmek için uğraşıyoruz'

Kıyafet değiştireceği sırada zorla nezarethaneden avukat görüşme odasına götürüldüğünü iddia eden Erol, şunları söyledi: "İçeri girince kapı arkamdan kilitlendi. İçeride tanımadığım iki kişi oturuyordu. 'Ben kıyafet değiştirecektim yanlış oldu' dediğimde ise kendilerinin benimle sohbet etmek istediklerini belirttiler. Kamu Güvenlik Kurumu'ndan geldikleri ve gözaltına alınan kamu çalışanları gazetecilerle görüşmek istediklerini belirten şahıslar, benimle kahve içmek istediklerini ve kabul edersem serbest bırakılacağımı; yoksa cezaevinde yaklaşık bir yıl kalacağımı söylediler. Konuşmanın devamında hükümet olmadıklarını, rahat olmam gerektiğini ve kendilerinin devlet çalışanı olduklarını, görüşmenin gizli kalacağını belirttiler. Kahve tekliflerini reddetmem sonucu ise 'Neden sen buradasın düşündün mü?. Bak başka gazeteciler neler yazıyor ama serbestler?'Kahve içersen eğitim için Fransa'ya göndeririz. Aileni yanına getirtiriz. Üç gündür seninle görüşmek için uğraşıyoruz dediler.' Ben de tepki göstererek odadan çıktım."

'Gazeteciden kendilerine ajan yaratmak istiyorlar'

Erol, şöyle devam etti: "Ankara Emniyeti asılsız sebeplerle bizleri gözaltına alıyor. Bizler TEM'de avukatlarımızla dahi kısıtlı bir süre görüştürülürken, Kamu Güvenlik Kurumu çalışanları olduklarını belirten kişiler odaya kilitleyip zorla bizle konuşmaya çalışıyor. Gelen kişiler tutuklama tehdidi ile ajanlık dayatması yapabiliyor. Gazeteciden kendilerine ajan yaratmak istiyorlar. Daha önce de söyledik şimdi de söylüyoruz. Biz halkın haber alma hakkını savunuyoruz ve bu bağlamda gazetecilik faaliyeti yürütüyoruz. Gazeteciden ne ajan ne muhbir olur" 

'Saldırılara boyun eğmeyeceğiz'

Erol, "Özellikle son iki yıldır Ankara'da bizlere yönelik tehdit ve baskı ciddi boyutlara ulaştı. Bizler bu saldırılara boyun eğmeyeceğiz. Ve halkın haber alma hakkını savunmaya devam edeceğiz" dedi. 

Savcılığa çıkarıldıktan sonra adli kontrol ile serbest bırakılan Erol, gözaltında maruz kaldığı ajanlık dayatması ile ilgili İnsan Hakları Derneği'ne (İHD) başvurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler