Dursun Çiçek'e kumpas iddiasıyla yargılanan eşine boşanma davası açtı... 2,5 milyon tazminat istiyor

CHP Milletvekili Dursun Çiçek’e, ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ belgesinde ıslak imzası bulunduğu iddia edilerek kumpas kurulduğuna ilişkin açılan davanın sanıkları arasında yer alan eski Adli Tıp uzmanı Gürol Berber’e, meslektaşı 16 yıllık eşi Neval Berber boşanma davası açtı.

Yayınlanma: 28.03.2018 - 12:08
Abone Ol google-news

 

FETÖ’den tutuklanan eşinin ilk duruşmada anlattıklarının ardından kafasında soru işaretleri oluştuğunu ifade eden ve kendisi de Narkotik uzmanı olan Neval Berber, İstanbul Aile Mahkemesi’ne avukatı aracılığıyla dava açtı. Berber, “Eşimin Bankasya’da parasını olduğunu öğrendim. Ayrıca evde hiç görmediğim Fetullah Gülen şiir CD’si çıkmış, eşim de bunu kabul etmiştir. Bu CD’lerin evdeki diğer CD’lerin yanında değil de evin arka koridorundaki gömme dolabın içinden çıkması eşime olan güven problemini arttırmıştır. FETÖ’yle hiçbir bağlantım olmadığı halde davalı eşim yüzünden mesleğinden ihraç edildim. 2 milyon 500 bin lira tazminat ile çocuklar ve kendim için aylık 15 bin lira tedbir nafakasına hükmedilmesini ve boşanmamıza karar verilmesini istiyorum” dedi.


2.5 MİLYON TAZMİNAT İSTEDİ
Berber'ni boşanmak için mahkemeye verdiği dilekçede, 16 yıl önce evlendiğini ve iki çocukları olduğunu bilgilerini paylaştı. Davacı Neval Berber, "Eşimin soruşturması delil gösterilerek ihraç edildim. Hakkımda takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararında FETÖ’yle hiçbir ilgimin olmadığı anlaşıldığı belirtildi. İşimden olma sebebim sadece Gürol Berber’le evli olmaktır" dedi.

Neval Berber’in avukatı ise dilekçesinde, “Müvekkilim davalı eşinin FETÖ’yle bağlantısı olduğuna hiçbir zaman ihtimal vermemiştir. Ancak 21 Şubat 2017 tarihli ilk duruşmada müvekkilimin mahkemede öğrendiği olaylar kafasında soru işaretlerine neden olmuş ve eşine büyük bir güvensizlik yaşamaya başlamıştır. Müvekkilim eşinin Bankasya’da parasını olduğunu öğrenmiştir. Ayrıca evinde hiç görmediği Fetullah Gülen şiir CD’si çıkmış, eşi de bunu kabul etmiştir. Bu CD’lerin evdeki diğer CD’lerin yanında değil de evin arka koridorundaki gömme dolabın içinden çıkması müvekkil için güven problemini arttırmıştır” dedi.

SORULARINA CEVAP ALAMADI 
Gürol Berber FETÖ/PDY terör örgütüyle ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle 23 Temmuz 2016’da tutuklandı ve çalıştığı Adli Tıp Kurumu’ndaki görevinden 29 Ekim 2016’da ihraç edildi. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Gürol Berber 14 Temmuz 2017 tarihinde ise tahliye edildi. Neval Berber eşinin tahliye olmasıyla kafasındaki sorulara cevaplar aradığını belirtti. Bu araştırma sırasında iddiasına göre eşine sorduğu her sorunun ardından şiddetli tartışmalar yaşadı. Avukatın dilekçesinde, "Gürol Berber’in hapishanede iken ‘Peygamber Efendimizin onları ziyarete geldiğini söylemesi’ gibi garip ifadeler Neval Berber’in kafasında derin üzüntü ve kaygıya neden oldu. Annesinin evine yerleşen Gürol Berber, ‘Senden boşanmayacağım, seni göndereceğim’ diyerek Neval Berber’i tartaklamıştır. Müvekkilim FETÖ örgütü ile hiçbir bağlantısı olmadığı halde davalı eşi yüzünden mesleğinden ihraç edilmiştir. Davalının kusuru nedeniyle boşanmak istemektedir. Tarafların boşanmasına, çocukların velayetinin anneye verilmesine ve 2 milyon 500 bin lira tazminat ile çocuklar ve kendisi için aylık 15 bin lira tedbir nafakasına hükmedilmesini istiyoruz” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler