Madencisin Meclis'e giremezsin!

Ankara'da toplanan maden işçileri taleplerinin yerine getirilmesi için Meclis'e yürüdü. Üzerlerinde işçi tulumu ve madenci çizmesi olduğu için Meclis'e alınmayan ve saatlercce bekletilen işçiler randevularını kaçırmamak için tulumlarını ve çizmelerini çıkardı!

Yayınlanma: 16.07.2014 - 14:05
Abone Ol google-news

Manisa’nın Soma İlçesi’nde yaşanan faciadan sonra Başbakan ve bakanların verdikleri sözleri hatırlatmak için, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Dev-Maden Sen üyesi olan yaklaşık 150 maden işçisi Ankara'da buluştu.

Maden işçileri Ankara'da- FOTOĞRAFLAR

Meclis'e yürüyen İşçiler, içinde 'yaşam odası, 2 bin liranın üstünde maaş, 6 bin lira ikramiye ve taşeronların kaldırılması'nı içeren taleplerinin yazılı olduğu klasörü Meclis'e ulaştırmak istedi. 'İnsanca yaşamak istiyoruz' sloganları atan işçiler Soma faciasında hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşunun ardından işçiler basın açıklaması yaptı. Faciadan sağ kurtulan Nihat Çelik, işçiler adına okuduğu açıklamada 3 ay önce “Soma’da bir katliam yaşandı" dedi.

Çelik, “Bu katliam oradaki çalışma koşullarının kaçınılmaz sonucuydu. Bizler köle gibi çalışıyorduk. Şu anda üretime devam eden ocaklarda aynı koşullar devam ediyor. Katliamın yaşandığı günlerde bizleri temsilen bir grup arkadaşımız, heyet olarak Ankara’ya geldi. Başbakan ve AKP ile görüştü. O gün bizlere sözler verildi. Bugün, bizlere verilen sözlerin ve taleplerimizin takipçisi olduğumuz için buradayız” dedi.

Gerçekleşmesini istedikleri 15 maddeden oluşan taleplerini okuyan Çelik, madenlerin devlet eliyle işletilmesini istediklerini, talepleri gerçekleşene kadar da mücadele edeceklerini ifade etti.

Dev-Maden Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün de "bütün Soma işçileri adına" ve "onların sesini duyurmak için" madencilerin dün Soma'dan çıkıp, Ankara'ya geldiklerini söyledi.

Soma'da cinayete dönüşen ve faciaya sebep olan ihmallerin tüm ülkede bilindiğini söyleyen Görgün, yetkililerin bu durumu öğrenmesinin 301 cana mal olduğunu savundu.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu 'İşçi tulumu, madenci çizmesi olduğu için işçilerin TBMM'deki randevularina alınmadığı'nı bildirdi. 

Meclise alınmayan madenciler de duruma “Bu binayı dikerken kıyafet uygun da içeri girerken mi uygunsuz?” diyerek tepki gösterdi. İşçileri meclise almayan görevliler engelleme sırasında telefonla çekilen videoları da sildirdi.

 

İşçiler meclisteki randevularını kaçırmamak için tulumlarını ve çizmelerini çıkardı. Dev Maden-Sen yetkilileri de işçiler de bu durumu zulüm olarak nitelendirdi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler