Yandaş medya fantezide sınır tanımıyor

Daha önce "Başbakan'ın plastik maskelerle benzerini yaptılar seks kaseti çıkaracaklar", "Geziciler halkı isyan için frene basıp trafiği tıkayıp isyan çıkaracaklar" gibi haber yapan yandaş medya, AKP'ye yaranma yarışında bir kez daha kendini aştı.

Yayınlanma: 16.07.2014 - 16:56
Abone Ol google-news

Yeni Şafak gazetesinin internet sitesi, "Geziciler'in hükümete karşı yeni bir eylem planı için çalıştığını ve İstanbul'un suyunu bitirelim" kampanyası başlatacağını yazdı.
Haberde şöyle denildi:

"Sosyal medya üzerinden yapılan kampanyalardan biri de İstanbul'un suyu üzerine. Aylardır bilimadamları İstanbul'a yeterli düzeyde yağmurun düşmediğini bu yüzden su sıkıntısı çekilebileceğini söylemişti. Bazı uzmanlar da "İstanbul'un 2 aylık suyu kaldı" uyarıları yapmıştı.

Bu uyarılardan yola çıkan bazı Geziciler, Twitter'da örgütlenerek İstanbul'un suyunu bitirmeye, böylece hem belediyeyi hem de Köşk seçimleri öncesi Başbakan Erdoğan'ı zor duruma düşürmeye çalışacak. Buna göre eyleme katılanlar tarafından musluklar açık bırakılacak, İstanbul'un suyu 1 ayda bitirilecek, hükümet ve belediye zor durumda kalacak."

AKP'nin troll hesaplarından atıldığı çok açık belli olan mesajlara dayanılarak masa başında üretilen haber, sosyal medyada dalga konusu oldu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon