Akşener'den Erdoğan'a: 15 Temmuz'da uçakla kaçıp, güvende olduğunu anlayınca kahramanlık tasladı

İYİ Parti 1'inci Olağanüstü Kurultayı'nda tek aday ile girilen genel başkanlık seçimlerinde, partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener, yeniden genel başkanlığa seçildi. Akşener, kurultay konuşmasında AKP'li Cumhurbaşkan Erdoğan'ı çok sert sözlerle eleştirerek, "15 Temmuz'da uçaklarla kaçıp, güvende olduğunu anlayınca kahramanlık taslayan bir lider" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 01.04.2018 - 09:22
Abone Ol google-news

<video:951894>

İYİ Parti'nin Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen 1'inci Olağan Kurultayı coşkulu başladı. Kurultaya katılan binlerce kişi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i, 'Cumhurbaşkanı Meral Akşener' sloganı ve dövizleri ile karşıladı. Salonda sadece İstiklal Marşı'nın 'Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak' dizesi ile 'İYİ'ler kazanır' ve 'Türkiye İYİ olacak' ifadelerinin yer aldığı pankart ve yazılara izin verildi. Salonda sık sık, 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları atılarak hep bir ağızdan 'İzmir Marşı' söylendi. Partinin yeni seçim şarkışı, 'Gözleri yıldız gibi, kaşları hilal. Sanki Mustafa Kemal bizim çocuklar. Gözleri yıldız gibi, kaşları hilal. Evladı fatihan derler, adı Meral' şarkısı da sık sık çalındı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, salona girerken 'Cumhurbaşkanı Meral Akşener' sloganları ve dövizleri ile karşılandı. İYİ Parti kurultay için, AKP-CHP-SP ve DP'ye davet gönderdi. Ancak MHP ve HDP davet edilmedi.

Ali Türkşen kurultay salonundan paylaştı: İyi Parti'yi kale almayanlara gelsin - VİDEO

SALONDAN YÜKSELEN 'YUH' SESLERİNE AKŞENER BÖYLE MÜDAHALE ETTİ - VİDEO

<video:951867>

"SİZİ ELEŞTİREN HERKESE HAİN MUAMELESİ YAPAMAZSINIZ"

Kurultayın yapılacağı spor salonunda ve çevresinde dev ekranlar da kuruldu. Akşener, salona özel bir koreografi ve müzik eşliğinde girdi. Kurultay divan başkanı ve başkanlık divan seçimi yapıldıktan sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından partisinin kurucularını, il ve ilçe başkanlarını, partililerini alkışlayarak konuşmasına başlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu ülkenin gidişatına 'dur' demek zorunda olduklarını belirterek, şunları söyledi: 

Her gittiğim yerde bana yüreğini açan bu tülbentleri hediye edenlere önce bir selam olsun.

Aranızda olmaktan duyduğumu onuru seksen milyon ile paylaşmak istiyorum. Bütün il ve ilçe başkanlarım lütfen ayağa kalkın sizlere teşekkür ediyor ve alkışlıyorum.

Artık çözümsüzlük ve umutsuzluk yok. Artık bu ülkede iyileri ve iyilikleri konuşmamızın zamanı geldi. Bizler bağıranlara boyun eğenlerden değiliz. 28 Şubat'ta da değildik. FETÖ'nün 2010 referadumuna da boyun eğmedik. Sizi eleştiren herkese hain ve düşman muamelesi yapamazsınız. Yaptırmayız.

İYİ Parti ilkelerle yola çıktı. Hiç kimse milletten büyük değildir. Cumhuriyet ve demokrasi tek kişinin eline bırakılmayacak kadar değerlidir.

MERAL AKŞENER'DEN SALONU AYAĞA KALDIRAN KONUŞMA - VİDEO
<video:951877>

Yargıçları, akademisyenleri baskıyla sindireceklerini sanıyorlar. Yanılıyorlar. Bu aziz millet bitti dediğinde biter her şey. Bu aziz millet haydi dediğinde başlar mücadele. Önünde kaya olsa, dağ olsa duramaz.

Hepimizin rahat bir nefes almaya ihtiyacı var. Gencimiz, yaşlımız, memurumuz, işçimiz, emeklimiz krizden krize uyanmaktan bıktık. Millet sizin her aldanışınızdan bıktı usandı. Durmadan ama durmadan yalan söylemenizden usandı. İYİ Parti ülkeyi yönetmeye hazırdır.

Ciddi bir ekip kurduk. Daha yola ilk çıktığımızda baktı ki siyaset simsarlarını korku salmıştı. Engelleri aşa geldik.  Aynı sofrada oturanlar kendileriydi ama bize FETÖ'cü dediler. Hadi oradan dedik. Kendi yolumuzu kendimiz açtık. Elektrikleri kestiler megafonla konuştuk. Caddeleri kestiler, sokaklarda yürüdük.

Ankara'da bu salonları dışarıda alanları doldurduk. Ancak unutmayın ki kalabalıklarımızn gösterdiği gücü ve kararlılığı gören güç haydukları üzerimize daha çok gelecek. Sayın Erdoğan'ın engin ittifak tecrübesi gündeme geldi. BOB'u kurdu, Dolmabahçe'de çözüm ittikfakı diye Cumhur ittifakı kurdular.

"İYİ PARTİ'NİN YÜKSELİŞİNDEN KORKUYORLAR"

Seni Saadet Parti ile ittifak yapmaya zorlayan ne? Açıkla da millet öğrensin. İYİ Parti'nin yükselişinden korkuyorlar.Dün FETÖ'ye dediğin gibi bugün ittifak yaptıklarına da ne istiyorsanız verelim dediniz mi?

Niçin Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranların, bu memlekete emek verenlerin yakasını bırak mıyorsunuz? Hangi cürretle İstiklal Marşı'nı değiştirmeye kalkıyorsunuz? 

Akşener'in İstiklal Marşı konususundaki sözleri üzerine salonda yuhalama sesleri yükseldi. Bunun üzerine Akşener katılımcıları uyararak müdaha etti.

"15 TEMMUZ'DA UÇAKLARLA KAÇIP, GÜVENDE OLDUĞUNU ANLAYINCA KAHRAMANLIK TASLAYAN LİDEDİNİZ VAR SİZİN"

Akşener konuşmasına şöyle devam etti:

Bugün kendi ikbal ve makamlarını korumak için yapamayacakları hiçbir şey yoktur. Ölçüleri makam ve mevkilerini korumak olunca her şey kutsal, her şey milli. Makam ve mevkilerine dokunan herkes düşman onlar için. Yüze gülümseyip arkadan malı götüren tosunlarınız var sizin. 28 Şubat'ta yağlı kazıkla tehdit edilirken dik duran karakterimiz var bizim. 15 Temmuz’da uçaklarla kaçıp, güvende olduğunu anlayınca kahramanlık taslayan lideriniz var sizin.

Çıkar ittifakının kurdukları tezgahları görüyoruz. Bize her gün bir partiyle ittifak kurduruyorlar. Yapmadıklarımızı yaptı, söylemediklerimizi söyledi diyorlar. Dürüst olun. Kim kiminle ittifak yaparsa yapsın, biz milletimizle ittifak yapıyoruz. 

"TV'LERİ ELEŞTİRDİ: ŞU AN PENGUEN Mİ YAYINLIYORLAR?"

Allah, bu zalimlerin, kötülerin, yalancıların iktidarını bize yıkmayı nasip edecek inşallah. Bu güzel görüntüler ülkemizin televizyonlarında yayınlamalıydı. Şu an penguen mi yayınlıyorlar? 12 Eylül'den bile gerideyiz. Biz bu yola iktidarın emir eri medyasına güvenerek çıkmadık.

Dolar tarihin en yüksek noktasında. İşsizlik almış başını gitmiş ama Erdoğan, "Ekonomi uçuyor" diyor. Bakan Şimşek uyarıyor. Bunlar tamamen dağıldı. Nereden tutsanız elinizde kalıyor.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimiyle yap boz oyunları oynanmasına izin vermez. Biz, parası olan ailenin çocuğuyla, parası olmayan ailenin çocuğu farklı eğitimler almasın diye geliyoruz. Çocuklarımız sınavdan sınava koşturulan yarış atı muamelesi görmemelidir. Üniversiteler iktidara yalakalık üreten değil, bilim üreten kurumlara dönüşmelidir. O zaman nobel alan bizden olur.

Şanlı ordumuzun mücadelesini tutup partinizin metal yorgunluğuna çare yaptınız! Şehitlerimizin ruhunu rencide ettiniz, Yazıklar olsun! Size söylüyorum Sayın Erdoğan, Yine aldatılıyorsunuz. İşte Amerika “Biz artık Suriye’nin ağır yükünü taşıyamayız, başkaları taşısın” deyip çıktı. Sizi Suudilerin, İsrail’in mayın temizleyicisi olarak kullanıyorlar. Ortadoğu’yu, Arabistan ve İsrail politikalarının çiftliği yapacaklar. Kaos imparatorları o kadar usta ki, onlar yazıyor, siz oynuyorsunuz! Suriye’de mültecileri de içine alan bir seçim yapılmalıdır. Suriye seçimlerinde ortaya çıkan irade kim olursa olsun Bizim muhatabımız o olmalıdır. Güçlü komşular, daha güçlü bir Türkiye demektir. Türkiye bölgenin gücü olacaksa, önce o bölge güçlü olmalıdır. 21. Yüzyılda, Enerji politikalarının içeriği de, coğrafyası da değişiyor, değişecek. Petrol dönemi bittiyor,siz ise halâ Ortadoğu’nun parmak sallayıcısı olmak derdindesiniz.

Biz kazanacağız. Çünkü iyiler kazanır. Yeter ki sen kendine güven, Türkiye'ye güven. Allah utandırmasın. 

AKŞENER YENİDEN BAŞKAN

İYİ Parti 1'inci Olağanüstü Kurultayı'nda tek aday ile girilen genel başkanlık seçimlerinde, partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener, yeniden genel başkanlığa seçildi. 1112 delegeden 1061'inin oy kullandığı kurultayda 1 oy geçersiz sayılırken, Meral Akşener 1060 oy ile yeniden genel başkan seçildi.

Genel başkanlık seçimlerinin ardından Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin seçimine geçildi.

İYİ PARTİ GİK VE MDK ÜYELERİ 

İYİ Parti 1'inci Olağanüstü Kurultayı Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyelerinin seçiminde 1112 delegeden 939 delege oy kullandı. Kullanılan oylardan 925'i geçerli, 14'ü ise geçersiz sayıldı. Tek liste ile gidilen seçimde 80 kişilik GİK üyeleri şu isimlerden oluştu:

"Abdul Ahat Andican, Ahmet Çelik, Ahmet Ersagun Yücel, Ahmet Kamil Erozan, Ali Aydın, Ali Coşkun, Ali Türkşen, Aydın Adnan Sezgin, Aydın Tümen, Ayfer Yılmaz, Ayhan Bölükbaşı, Ayhan Çevik, Sibel Yanıkömeroğlu, Ayşe Sucu, Aytun Çıray, Bedri Yaşar, Behiç Çelik, Berat Yılmazel, Berna Sukas, Bilal Karaca, Binnur Karadağlı, Burcu Akçaru, Celal Dağgez, Coşkun Yıldırım, Çiğdem Özer, Müsavat Dervişoğlu, Durmuş Yılmaz, Elmas Gırağos, Emine Küçükali, Enes Kaplan, Ersönmez Yarbay, Fahrettin Yokuş, Fatih Eryılmaz, Fatih Mehmet Şeker, Feridun Yahşi, Fulya Yasemin, Hasan Toktaş, Hava Baş, Hayati Arkaz, Hayrettin Nuhoğlu, Hediye Akdere, İbrahim Halil Oral, İlay Aksoy, İsmail Koncuk, İsmail Ok, Kazım Ataoğlu, Kemal Niziplioğlu, Koray Aydın, Lütfü Türkkan, Mahmut Bozkurt, Okan Oğuz, Saltuk Buğra Kavuncu, Mehmet Tolga Akalın, Mehmet Ünal Erzen, Meral Alemdar, Metün Ergun, Mukadder Başeğmez, Cihan Paçacı, Naci Cinisli, Aspay Sener, Nihal Ağca, Nesibe Ruhat Mengi, Nuri Okutan, Oktay Erçakar, Oltaç Ünsal, Onur Aydın, Ömer İbrahim Sayın, Reşat Erdoğan, Sinan Sözen, Sinem Uludamar, Şenol Bal, Tamer Kayaalp, Tugay Uluçevik, Ümit Beyaz, Ümit Dikbayır, Ümit Özdağ, Vedat Bayram, Vedat Taylan Yıldız, Yener Yıldırım ve Yusuf Halaçoğlu."

11 kişilik MDK üyeleri ise şu isimlerden oluştu: 

"Adil Erkoç, Banu Aydın, Berna Biçer, Cumali Durmuş, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Günay Kodaz, Mine Baş, Ömer Karakaş, Özcan Pehlivanoğlu, Ruhittin Sönmez ve Veysel Mustafa Güldoğan."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler