Burak Özçivit: Vatan sevgimi kimseye sorgulatmam, yaptığım işten belli olmuyor mu?

Afrih harekâtı başladığında, Instagram hesabından film setinde çektiği asker üniformalı ve makineli tüfekli bir fotoğrafını paylaşması tepkilere neden olan Burak Özçivit, "Vatan sevgimi kimseye sorgulatmam" dedi.

Yayınlanma: 01.04.2018 - 10:20
Abone Ol google-news

Burak Özçivit'in, Afrin harekâtı'nın başladığı günlerde, ilgili film setinde çektiği asker üniformalı ve makineli tüfekli bir fotoğrafını “Allah ordumuzu korusun. Bütün dualarımız, yüreğimiz sizlerle” notuyla paylaşması tepkilere neden olmuştu. Oyuncu Barış Atay, Burak Özçivit’i etiketleyip “Bu büyük ahlaksızlık, utanmazlık… Savaşı, dizi çekmek mi sanıyorsun birader? İnsanları ölmeye, öldürmeye gönderdiler, neyin pozu bu?” ifadeleriyle tepkisini ortaya koymuştu. Özçivit'e bedelli askerlik yaptığı hatırlatıldı.

Barış Atay'dan Burak Özçivit’e tepki: 'Savaşı dizi çekmek mi sanıyorsun?'

6 Nisan’da vizyona girecek filmi ‘Can Feda’ öncesinde Hürriyet'en Ayşe Arman'ın sorularını yanıtlayan Özçivit, "Senin için vatan sevgisini ne ifade ediyor?" sorusuna "Kimseye vatan sevgimi sorgulatmam. Çok ön planda, böyle bir iş yapmamdan belli olmuyor mu?" dedi.

Röportajdan bir bölüm şöyle:

Sahi neden bir asker filmi yaptın? Konjonktüre uygun diye mi?

- Biz yıllardır Amerika’dan izlemiyor muyuz bu tür filmleri? Amerika, sinema sektöründe bir numara. Bizim dizi sektörü de, Amerika’dan sonra dünyada iki numara. Benim üç tane dizim yurtdışında yayımlanıyor. Yurtdışında bir gücüm var. Amerikalı yapıyorsa ben niye yapmayayım?

BAYILANA KADAR İDMAN YAPTIK!

‘Can Feda’ hangi şartlarda çekildi?

Eskişehir’e çok büyük bir plato kurduk. 15 gün boyunca Bordo Berelilerle dağlarda soğukta kaldık, yerde yattık. Cep telefonu filan yok... Yemek de çok az. Günde dört idman... Bayılana kadar antrenman! Kamera arkası olarak yayımlayacağız nasıl bir çalışma sürecinden geçtiğimizi. Islak kıyafetlerle kaldık hep. Az kalsın zatürree oluyordum. Bu süre içinde banyo filan da yapamadık, zaten öyle bir şansın yok.

Ne zaman vizyona giriyor?

6 Nisan’da, yani önümüzdeki cuma. Heyecanlıyım ama hiçbir zaman öngörülerde bulunmam ben.

O neden?

Çünkü bilemezsin. Sinema sektörü sizi her an şaşırtabilir. Dizide veriler var, ona göre hareket ediyorsunuz. Her akşam evde, bedavaya bir şey açıp izliyorsunuz ve kumanda sizde. Ama sinemaya para verip geliyorsunuz.

Röportajın tamamını okumak için tıklayınız...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler