CHP, Etiler Polis Meslek Yüksekokulu'nun satılmasını protesto edecek

CHP İstanbul İl Başkanlığı, yarın Saraçhane'de bulunan İBB binası önünde Etiler Polis Meslek Yüksekokulu'nun satılmasını protesto edecek.

Yayınlanma: 03.04.2018 - 19:18
Abone Ol google-news

CHP İstanbul İl Başkanlığı, 4 Nisan Çarşamba  saat 11.00'de Saraçhane'de bulunan İBB binası önünde Etiler Polis Meslek Yüksekokulu'nun satılmasını protesto edecek. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, milletvekilleri ve İBB CHP meclis üyeleriyle birlikte basın açıklaması gerçekleştirecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Etiler’deki toplam 31 bin 885 metrekare büyüklüğündeki Polis Meslek Yüksekokulu arazisi için yarın ihale düzenleyecek. Yükselik izni serbest ve emsali 2.5 olan arazinin yüzde 40’ında yapılaşmaya gidilebilecek. 10 Aralık 2014’te Bakanlar Kurulu kararıyla İstanbul Etiler Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve bunlara bağlı 12 şube müdürlüğü kapatılmıştı. Okulun da içerisinde bulunduğu bölge, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Afet Riski Altındaki Alanlar statüsüne alınmıştı. Ardından okul Çatalca’ya taşınarak arazisi, polis lojmanı yapılması karşılığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredimişti. Daha sonra bakanlığın araziyi ticaret merkezi ilan ederek 2.5 emsal inşaat hakkı verdiği ortaya çıkmıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler