Halkevlerini mühürleyen müdür, erkek ve kızların aynı merdivenleri kullanmasından rahatsız olmuş

Halkevlerini mühürleyen müdürün vukuatı çok: Erkek ve kızların aynı merdivenleri kullanmasından rahatsız olmuş.

Yayınlanma: 03.04.2018 - 21:58
Abone Ol google-news

Ankara’da Halkevleri şubelerinin mühürlenmesi kararını alan komisyonun başkanlığını yapan Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’a, Batıkent Halkevleri tepki gösterdi. Kırbaç’ın Trabzon Milli Eğitim Müdürü’yken “cinsiyetçi açıklamalar” yaptığına dikkat çeken Halkevleri yetkilileri, “Kırbaç, kız ve erkek çocuklarının özgürce var olduğu Halkevi’nden rahatsız mı oluyor” diye sordu.

Kırbaç’ın, 2013’te Trabzon Milli Eğitim Müdürü’yken, yurtlarda kalan öğrenciler için “Erkekler ile kızlar aynı binada altlı üstlü kalıyor. Aynı merdivenleri kullanarak uyumaya gitmeleri inanın beni iki yıldır rahatsız ediyor ve diken üstünde oturmama sebep oluyor” dediği ve görevden alındığı ortaya çıkmıştı.

Nazlıaka peşinde

Halkevleri’nin açıklamasının ardından, Batıkent Halkevi şubesini basan ekipler, şubeyi “mühürlü odalarda faaliyet göstermeye devam etmek” suçlamasıyla tamamını mühürledi. Halkevi yetkilileri ve çocuklar ise mühürleme işleminden sonra faaliyetlerine parklarda ve sokaklarda devam etti.

Tamer Kırbaç’ın 2013’te yaptığı açıklama ile ilgili soru önergesi veren Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka, Halkevleri’nin Cumhuriyet tarihi ile eşdeğer olduğunu belirterek, “Halkevleri aydınlanma ihtiyacımızı ve sanat ihtiyacımızı karşılayan Türkiye’nin en önemli değeri” diye konuştu. Kadına, çocuğa, barınma hakkına ve eğitimde gericileşme eylemlerinde her zaman Halkevleri’nin büyük önem taşıdığını belirten Nazlıaka, “Bugün bu karanlık zihniyetler Halkevleri’ne düşmanlık duyuyor” dedi. Nazlıaka, Kırbaç’la ilgili olarak da “Bundan 5 yıl önce önerge verdiğim şahıs, kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim almasından ne denli rahatsız olduğunu anlatıyordu. Bugün Batıkent Halkevi’ni mühürleyen kişi aynı, bugün bu şahıslar, bu karanlık zihniyetler kadın erkek eşitliğinden korkuyor. Onların safı Ensar’dan, bizim safımız aydınlanmadan yanadır, bu hukuksuzluğa karşı omuz omuza mücadele etmeye ve yan yana durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler