İstihbaratçıya ‘FETÖ borsası’ gözaltısı

Eski Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy, FETÖ ile bağlantılı işadamı Muhammet Tolga Erpolat’ın dosyasını hasır altı ettiği, bunun karşılığında menfaat temin ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Yayınlanma: 03.04.2018 - 23:05
Abone Ol google-news

“FETÖ borsası” iddiaları gündemdeyken eski Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy, FETÖ ile bağlantılı işadamı Muhammet Tolga Erpolat’ın dosyasını hasır altı ettiği, bunun karşılığında menfaat temin ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Eski Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer’in de gözaltına alındığı Hacettepe Teknokent AŞ’ye yönelik FETÖ soruşturmasında ise 300 milyon liralık yolsuzluk yapıldığı iddia edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı Teknokent AŞ’de yolsuzluk yapıldığı ve yolsuzluk yoluyla elde edilen paraların FETÖ’ye aktarıldığı iddiası üzerine yürüttüğü soruşturmada, önceki gün düğmeye basmıştı. Ankara Emniyet TEM ekiplerinin yaptığı operasyonda eski Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer ve bazı işadamlarının da arasında olduğu 19 kişi gözaltına alındı. Firar eden Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Delibaş ise yakalanamadı.

Soruşturma kapsamında yapılan araştırmada, Teknokent AŞ’ye ait Klinik AŞ’nin hisseleri 12 Mayıs 2014’te 3 milyon liraya Renkyol Ticaret AŞ’ye devredildi. Sadece 3 gün sonra ise aynı şirket 26 milyon 300 bin liraya Akfen’e satılarak, Hacettepe Teknokent A.Ş. zarara uğratıldı. Ayrıca FETÖ ile bağlantılı şirketler aracılığıyla da yurtdışına toplamda 300 milyon lira para çıkışı olduğu, bu paraların örgüte aktarıldığı tespitleri yapıldı.

Açığa alınmıştı

Eski İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy, IŞİD’in düzenlediği ve 100 kişinin öldüğü Ankara Tren Garı katliamı sonrasında ihmali olduğu gerekçesiyle açığa alınmıştı. Ancak valilik, hakkında soruşturma izni vermemişti. Ulusoy, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından ise tekrardan İstihbarat Şube Müdürü olarak görevlendirilmişti. Hakkında açılan başka bir yolsuzluk soruşturmasının ardından buradan alınarak Polis Akademisi’ne gönderilen Ulusoy, halen bu görevde bulunuyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler