Saray'ın sanatçılarından Kılıçdaroğlu'na yanıt: Sen de sınıra gitsene

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla Hatay'da askeri birliği ziyaret eden sanatçılar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sert sözlerini kınadı. Yapılan ortak açıklamada "Kılıçdaroğlu bölgeye gitmekten neden imtina ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Yayınlanma: 04.04.2018 - 17:28
Abone Ol google-news

<video:952210>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı, "Şehidimizin daha kanı kurumadı. toplanmışlar bir grup güruh efendim davul zurna klarnet şarkılar türküler" açıklamalarına sanatçılardan tepki geldi. Hatay'da askeri ziyarete giden sanatçılar Kılıçdaroğlu'nu kınadı. Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hatay'da Oğulpınar Hudut Karakolu'nu ziyaret etti.

Afrin Harekatına katılan askerlere moral ziyaretine İbrahim Tatlıses, Ajda Pekkan, Seda Sayan, Deniz Seki, Mustafa Sandal gibi ünlü isimler de katıldı. Futbolcular da bu ziyarete eşlik etti. Kılıçdaroğlu konuyla ilgili,"Bu rezil adamlar ve onları oraya götüren adam, yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç bir de yaylalar türküsünü söyle bakayım" şeklinde eleştiride bulundu.

<video:953013>

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR 

Sanatçılar, yazılı açıklama yapıp Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine tepki gösterdi. Açıklamalarda, "Ana muhalefet liderinin, askerlerimize moral vermek için sınıra giden sanatçıları ne amaçla tahkir ettiğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu vesileyle sayın Kılıçdaroğlu, bölgeye gitmekten neden imtina ettiğini Türk milletine açıklamalıdır. Ordumuzla ve milletimizle bir bütün olmaktan gurur duyan sanatçılar olarak sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada şu ünlülerin imzaları yer aldı: İbrahim Tatlıses, Sibel Can, Yavuz Bingöl, Cengiz Kurdoğlu, Mustafa Sandal, Coşkun Sabah, Ahmet Şafak, Esat Kabaklı, Alişan, Seda Sayan, Altay, Deniz Seki, Arif Susam, Hande Yener, Muazzez Ersoy, Şafak Sezer, Hülya Koçyiğit, Elif Buse Doğan, Hakan Peker, Serkan Çağrı, Elif Karlı, Burcu Kıratlı, Emel Müftüoğlu, Ceyhun Çelikten, Necati Şaşmaz, Cahit Kahyaoğlu, Osman Albayrak, Ümit Yılmaz

Meral Akşener'den Saray'ın sanatçılarına: İktidar olduğumuzda bunlara selam vermeyeceğiz


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon