Mehmet Şimşek'in istifa iddiası, Kalın'a 3 defa soruldu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a Beştepe'de düzenlediği basın toplantısında 3 defa Mehmet Şimşek'in istifa edip etmediği soruldu. İstifa iddiasını yalanlamayan Kalın, "Bu bir iddia" demekle yetindi.

Yayınlanma: 05.04.2018 - 12:27
Abone Ol google-news

<video:954070>

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

'Mehmet Şimşek istifasını verdi, başbakan durdurdu' iddiası

Ünlülerin karakol ziyareti 

Bu ziyaretin amacı askerlerimize destek olmaktı. Çok güzel bir ziyaret oldu. Kritik dönemlerde, sanatçılarımızın, sporcularımızın diğer kanaat önderlerinin devletimizin yanında durmasından daha doğal bir şey olamaz. Hiç kimse oraya şov olarak gitmedi. Olgun bir şekilde askerlerimizle birlik beraberlik içinde bir akşam geçirdiler. Onlara teşekkür ettiler, şehitlerimizi tekrar yadettik. Bu harekatın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha dünyaya göstermiş olduk. Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'ndaki başarısını hazmedemeyen çevreler olduğunu gördük. 

Kılıçdaroğlu: Sanatçılarla ilgili söylediğim her sözün arkasındayım, az bile söyledim 

Ana muhalefet lideri bu konuya çok seviyesiz şekilde müdahil oldu. Sanatçılara yönelik ağır ifadeler kullandı. Kore Savaşı'ndan Kıbrıs Harekatı'na, son olarak da 15 Temmuz'a kadar bütün kritik dönemlerde sanatçılarımız, sporcularımız milli bir duyarlılıkla askerimizin, devletimizin yanında olmuştur. 1915'te Çanakkale zaferinden birkaç ay sonra bir grup yazar Çanakkale'ye davet edilir. Mehmet Emin Yurdakul, Ahmet Ağaoğlu, Ömer Seyfettin.. gibi dönemin önde gelen yazarları Çanakkale'ye gitmişlerdir. İstiklal Harbi sürecinde benzer tabloların yaşandığını görüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün kendisinin sanatçılar ile temas içinde olduğunu biliyoruz. Onların desteğini aldığını, görüş alışverişlerine bulunduklarını biliyoruz. Müzeyyen Senar gibi, Faruk Nafız Çamlıbel, Halide Edip Adıvar gibi birçok müzisyen, yazar, ressamın katkı sağladığını görüyoruz.

Ünlülerin Hatay ziyareti sırasında çektiği selfieyle gündeme gelen asker görevden alındı mı?

Bu çok insani bir tabloydu. Bu ziyaretin amacı bir askerimizin acılarını paylaşmak iki hala cephede olan askerlerimizin moralini yüksek tutmaktır. Sayın Kılıçdaroğlu bir kaç şey söyledi. Biz şehit yakınlarının evlerine her zaman gittik. Kendileri de gitsinler hatta kamuflaj giysinler. Görevden alındığına dair bize bir bilgi ulaşmadı. 

Saray'ın sanatçılarından Kılıçdaroğlu'na yanıt: Sen de sınıra gitsene

"Mehmet Şimşek'in istifası doğru mu?" (1. SORU)

Sayın Cumhurbaşkanımızı ekonomiyi yakından takip eden bir lider. Bunu yaparken de Ekonomi Bakanı Maliye Bakanıyla yakın mesaide hep olmuştur. Bunlara olağanüstü anlamlar atfetmek doğru değil. Faizler konusunda Cumhurbaşkanımızın tavrı hep net oldu. Faizlerin düşürülmesi Türkiye ekonomisini canldıracak bir hamle olacaktır. Bunu hep ifade etti. Bunun dışında yaşanan olağan dışı bir hadise yok.

Kabine revizyonu..., Mehmet Şimşek'in istifası? (2.SORU)

Şu anda öyle bir iddia yok

"Mehmet Şimşek istifa etti?" iddiası doğru mu?(3.SORU)

Bu bir iddia Bize gelen bir şey yok bununla ilgili

Ankara'daki zirve 

Astana süreci Suriye krizine çözüm bulmak için kurulmuş en önemli mekanizma. Geçtiğimiz 6-8 aylık süreçte Cenevre süreci adeta nefesini tüketti. Sonuç bildirgesine baktığımız zaman öncelikli amacın Suriye'deki savaşın sona erdirilmiş olması net bir şekilde ifade edildi. PYD, YPG ile yapılan mücadele DEAŞ'la mücadeleye bir engel değildir. İdlib bölgesinde üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Dün itibarıyla 8 gözlem noktasını TSK kurmuş bulunuyor. Dünkü zirvenin ortak açıklamasında birinci sayfanın 4. paragrafında PYD, YPG'ye yönelik atıf var. Bundan sonra da bu konuda pozisyonumuz değişmeyecektir. Türkiye'nin güvenlik öncelikleri çerçevesinde Afrin bölgesinin yerel unsurlarla birlikte güvenliğinin sağlanması öncelikli hedefimiz. Afrin'deki mevcudiyetimiz şu anda devam edecek. Şehrin yönetimi de ağırlıklı olarak Afrinliler tarafından yürütülmekte.

Bizim kontrolümüzde olan hem Fırat Kalkanı bölgesi Afrin bölgesinde insani yardımları ulaştırmaya devam ediyoruz. Diğer bölgelerde de her türlü insani yardımın ulaştırılması için hazırlıklarımızı yapmış bulunmaktayız. Suriye'de insani yardımların hızlı bir şekilde ulaştırılmasında rejim üzerindeki baskının artırılması gerekiyor. Çünkü gerek bu ateşkesin hayata geçirilmesi gerekse insani yardımların ulaştırılması konusunda en büyük engeli şu ana kadar rejim çıkarttı. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız, bu konuyu detaylı bir şekilde mevkidaşlarıyla görüştü.

ABD'den Patriot alınacak mı? 

Patriotlar konusunda biz uzun yıllar müzakereler yaptık ama netice alamadık. Ortak üretim bizim açımızdan en önemlisi. Patriot üreticisi olan şirketle bu konuda bir görüş birliğine varamadık ama Rusya çok hızlı bir adım attı, S-400 projesi hayata geçmiş oldu. Burada top Amerika tarafındadır. Şartları sağladığı zaman alınması konusunda gerekli müzakereleri yaparız.

<video:954053>

"Hakan Atillla davası hukuk skandalıdır"

Hakan Atilla davası bir hukuk skandalıdır. Böyle bir başka dava da geçtiğimiz 6-7 yıl içinde hiç olmamıştır. Dava sürecinde neler yaşandığını hepimiz izledik. Bizzat mahkemede kendileri ifade ettiler. Şahit olarak çıkarttıkları kişinin para ile yaşadığını herkes biliyor. Bu kararı şiddetle kınıyoruz ve reddediyoruz.

Eğer uluslararası toplum gerçekten Suriye'de kalıcı bir çözümün hayata geçirilmesi, mültecilerin evine dönmesi ve orada asgari şartlara kavuşmasını istiyorlarsa Türkiye buna olumlu yaklaşır.

Zeytin Dalı Harekatı 

Bütün o bölge, buna Tel Rıfat da dahil, terör unsurlarından temizlenene kadar bu harekat devam edecektir.

ABD'nin Suriye politikası 

Amerikan yönetiminden çelişkili açıklamalar geliyor. Trump Suriye'den çekileceklerini ifade ediyor. Diğer Amerikan yetkilileri Suriye'de kalmaya devam edeceğiz diye açıklamalar geliyor. Amerika'nın karar vermesi lazım. Suriye'de DEAŞ'la mücadele bitti mi bitmedi mi?

PKK'nın Sincar'dan çekilmeye başladığı iddiası

Biz buna ihtiyatla yaklaşıyoruz. Çünkü bu örgütün, bu tür yalan taktikleri çok sık karşımıza çıkan bir durum. İsim değiştiriyorlar, mevzi değiştiriyorlar, mevki değiştiriyorlar ama gene oradaki mevcudiyetlerini devam ettirmeye çalışıyorlar. Afrin'deki mevcudiyetimiz şu anda devam edecek ki o sınır bölgesinde ve Afrin içinde güvenlik ve asayiş bütünüyle sağlanana kadar. Sincar'daki PKK mevcudiyetini kabul etmemiz mümkün değil, zaten Irak makamları da bunun farkındalar ve onlar da kabul etmiyorlar.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler