Türker İnanoğlu: Sağcı gözüküp seçimde sol partiye oylarını veriyorlardı

Yeşilçam'ın sembol isimlerinden Yapımcı ve senaryo yazarı Türker İnanoğlu'nun, Sözcü Gazetesi’nden Nil Soysal’a verdiği röporajda çok tartışılacak ifadeler kullandı.

Yayınlanma: 05.04.2018 - 14:34
Abone Ol google-news

Yeşilçam'ın sembol isimlerinden Yapımcı ve senaryo yazarı Türker İnanoğlu'nun, Sözcü Gazetesi’nden Nil Soysal’a verdiği röporajda çok tartışılacak ifadeler kullandı. İnanoğlu isim vermeden Saray'a yakın ve muhalif sanatçıları değerlendirdi: Muhalif olmayı meziyet sanmaya başladılar. Solcu olanlar da iktidarın nimetinden faydalanmak için, sağcı gözüküp seçimde sol partiye oylarını veriyorlardı.

 "Kötü adamken kahramandı! Böyle adamlar bir daha gelmez."

Bugünkü şöhretleri nasıl buluyorsunuz?

"Bir Tükan Şoray'ın, bir Cüneyt Arkın'ın tahtına oturacak oyuncular var mı? Yerlerine adam yok bugün. Sadece başrol oyuncularının yerine değil, karakter oyuncularının yerlerine koyacak kimse de yok. Bir Hulusi Kentmen'in, Vahi Öz'ün, Necdet Tosun'un, Cevat Kurtuluş'un, Öztürk Serengil'in, Hüseyin Baradan'ın, Adile Naşit'in, Mürüvvet Sim'in yerine konulacak karakter oyuncusu olarak da kimseyi görmüyorum. Sırt hamallığından gelen Erol Taş mesela… Erol'u da ben getirdim bu piyasaya. Asistandım. Bir film çekiyoruz, iki tane bar fedaisi lazım. Yardımcım Suat gitti iki tane adam getirdi. Biri Şükrü diye bir adam, biri de Erol Taş. Bunlar Mahmutpaşa'da sırt hamalıymış! Ama çok efendi adamdı Erol Taş. Çok saygılıydı. Çok filmimde oynadı benim. Bilhassa o Kara Muratlarda… Kötü adamken kahramandı! Böyle adamlar bir daha gelmez."

"Muhalif olmayı meziyet sanmaya başladılar"

 Neden gelmez?

 "Bir defa çok magazine düştü veya düşürüldü yeni sanatçılar. Para hırsına kapıldılar. Para hırsı, rolün cazibesinin önüne geçti. Bir de hepsinden önemlisi bir bölümü politik olmaya başladı. Her türlü yapılan iyi icraatı beğenmemeye, muhalif olmayı meziyet sanmaya başladılar. Mesela sağ partilere karşı oldular. Ama çoğu da göstermelik bunların. Solcu olanlar da iktidarın nimetinden faydalanmak için, sağcı gözüküp seçimde sol partiye oylarını veriyorlardı. Seyirci de farkında. Bu yüzden hem sempati, hem itibar kaybediyorlar."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler