Berkay Ustabaş'ın duruşmasına çağrı mesajı: 18 Nisan'da Çağlayan'a

Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş’ın evi 20 Aralık’ta özel harekat polislerince basılmış daha sonra ise tutuklanmıştı. Ustabaş'ın 18 Nisan'da Çağlayan Adliyesi'nde görülecek olan ilk duruşmasına Alper Taş, Erkan Baş, Özgür Müftlüoğlu tarafından da çağrı yapıldı.

Yayınlanma: 06.04.2018 - 17:52
Abone Ol google-news

<video:954872>


Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden 23 Ocak’ta Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ne sürgün edilmişti.

İŞKENCE İDDİALARI

Ankara’da görevli avukat Eylem Hakverdi'nin ifadesine göre, müvekkili olan Ustabaş'ın koğuştaki eşyalarını dahi almalarına izin verilmemeiş. Kırıkkale Cezaevi’ne girişte çırılçıplak soyulan tutuklulara, tekme, yumruk ve coplarla “hoşgeldin” dayağı atılmıştı. Ustabaş’ının avukatına söylediğine göre, bazı tutuklular falakaya yatırılmış. Gardiyanların, tutukluları koğuşlarına götürürken, “Burada kamera var, vurmayın; şurada kamera yok, dövebilirsiniz” diye uyardığı da iddia edilmişti.

Tutuklu Ustabaş, avukatına şunları anlatmıştı: “Gardiyanlar, iz kalmasın diye sırtımıza kalçalarımıza vurdu. Muayene sırasında gardiyanların dışarı çıkmasını istedim. Doktor, ‘sen delikanlı değil misin’ diyerek dalga geçti. Normal yerlere bakıp bir şeyin yok dedi. Bizi döven ekip eğitimliydi. Nereye çalışacaklarını biliyordu.”

Cezaevinde ‘hoş geldin’ dayağı: Şurada kamera yok, dövebilirsiniz

Gözaltına alınmalarının nedeni olan "Hayır" protestosunu adliye önünde tekrarladılar

Hayır eylemine katılanlara tutuklama istemi

Berkin'in doğum gününde tutuklama: Cenazesine katılmak suç sayıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon