Ankara Valiliği, Yüksel Direnişi'nin 500 günü dolaysıyla verilecek konseri iptal etti

Yüksel Direnişi'nin 500 Günü dolaysıyla Tolga Sağ, Orhan Aydın, Haluk Tolga İlhan, İbrahim Karaca ve Grup Yorum'un katılacağı konser Ankara Valiliği tarafından OHAL gerekçesiyle iptal edildi.

Yayınlanma: 06.04.2018 - 22:13
Abone Ol google-news

<video:954913>

Yüksel Direnişi'nin 500 Günü dolaysıyla Tolga Sağ, Orhan Aydın, Haluk Tolga İlhan, İbrahim Karaca ve Grup Yorum'un katılacağı konser Ankara Valiliği tarafından OHAL gerekçesiyle iptal edildi.

Grup yorum Ankara Valiliği'nin yasağına rağmen Tüm Bel-Sen 'de  konser verdi.

Konser açılışında konuşan Acun Karadağ, "Faşizmden hakkımızı söke söke alacağız. Turkiye ve dünya halkları asırlarca asalak sömürgen ve zorba egemenlerin zulmüne uğradı. Ülkemizde de demokrasi kılıcı hep tepemizde sallandı. Gün oldu bizi seçimle oyaladılar, gün oldu boynumuzu vurdular. Bu ülkede baskı vardı. Faşizm kirli hep yüzünü gösterdi. Ezilen halklar olarak iktidarların zulmüne sıkça uğradık. Halkların zulüm karşında ayaklanma tehdine karşı iktidarlarla ellerinde sopa ile hazırlandıklar. Bugün AKP iktidarının elindeki sopa OHAL ve KHK'lerdir. 2016 da darbe bahanesiyle OHAL ilan eden AKP 100 binden fazla kamu emekcisini bir gecede işten çıkardı. Nuriye Gülmen 9 Kasım'da elinde bir dövüzle Yüksel Caddesi'nde insanlık anıtının önüne çıktı, "Siz bizi işten atamazsınız. İşimi geri istiyorum" dedi. Hemen ardından Semih Özakça ve Yüksel Direnişçi'leri  zulmün olduğu yerde direnmek haktır. Dediler ve destek verdiler. İşte bugün 514 günlük direnişin 324 günü açlık grevinde canlarını oraya koyarak işten atılanların sesini dünyaya duyuran Nuriye ve Semih'in zaferini kutluyoruz. (Haber ve fotoğraflar: Haydar Çelebi)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler