‘Pancarıma, fabrikama dokunma’

14 şeker fabrikasının özelleşeceğinin duyulmasıyla harekete geçen, kurduğu şeker komisyonu ile onlarca milletvekiliyle birlikte özelleşecek fabrikaları tek tek gezen CHP, Çorum’da “Şeker vatandır, vatan satılmaz” mitingini Kılıçdaroğlu’nun seslenişiyle gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 07.04.2018 - 23:33
Abone Ol google-news

Mitinge miletvekilleri, PM Meclisi Üyeleri, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Şeker İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman katıldı. Mitinge İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, EMEP gibi siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde parti logosu ve parti bayrakları yer almazken sadece Türk bayrakları kullanıldı.

İşçilere ziyaret

Miting başlamadan önce özelleşecek fabrikalar arasında yer alan Çorum Şeker Fabrikası’nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nu, burada şeker işçileri karşıladı. CHP’nin tüm grubunun ve PM’nin katıldığı mitingde belediye başkanları, il ve ilçe örgütlerinin yöneticileri tam kadro yer aldı. Şeker fabrikası işçi ve aileleriyle birlikte, Türk-İş’e bağlı Şeker-İş Sendikası Çorum Şubesi ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisi yöneticilerinin de katıldığı miting alanında yalnızca Türk bayrakları dalgalandı.

Tepki pankartları

Kılıçdaroğlu’nun başında Şeker İş Sendikası şapkasıyla yaptığı konuşma sırasında, vatandaşlar da “Kamu varlıklarını satarak değil üreterek yönetim”, “Şekeri satanı biz de satarız”, “Şeker vatandır vatan satılmaz”, “Çayda kotaya fındıkta Ferrero’ya, şekerde nişastaya geçit yok”, “Go home Cargill”, “Fabrikama dokunma, NBŞ ile geleceğimi karartma”, “Pancardan olur şeker, çiftçinin tekeri döner”, “Fabrika satarak değil, üreterek yönetim”, “Pancarıma ve fabrikama dokunma” pankart ve dövizleri taşıdı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler