Tarihi yalıya çarpan gemi hakkında karar verildi

Beykoz’da tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’nı yıkan gemi ile ilgili gelişme yaşandı. Yalının malikleri, gemi için haciz kararı aldırdı.

Yayınlanma: 10.04.2018 - 12:47
Abone Ol google-news

Tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı Malikleri H. Jerfa Süveşda Birışık, Payidar Zerhan Gökpınar ve Yalı Organizasyon Tur. Ve San. Tic. Ltd. şirketi adına İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne dün ihtiyati haciz talebi ile başvuruda bulunuldu. Malikler adına yapılan başvuruda, Malta bayraklı Vitaspirit gemisi ve kaptanı için ihtiyati haciz talebinde bulunuldu.

Yalıya çarpan gemi için bir haciz işlemi daha

TARİHİ ESER NİTELİĞİNİ KAYBETTİ

Dinçer Gökçe imzasıyla Hürriyet'te yayınlanan habere göre; başvuruda, geminin çarpması nedeni ile yalının tarihi eser niteliğini kaybettiği kaydedildi. Başvuruda, davacıların uğradığı zararın tazmini için, şimdilik 50 milyon dolarlık zararın teminat altına alınması için, İstanbul Liman sahasında bulunan 9231377 IMO numaralı Malta bayraklı Vitaspirit isimli geminin ihtiyati haczine karar verilmesi istendi.

ANTİKA ESERLER DENİZE DÜŞTÜ

Başvuruda, yalının yeniden inşasını Anıtlar Kurulu iznine tabu olduğu belirtilerek “İnşa edilmesinin en az 40-50 milyon dolar maliyete yol açacağı” belirtildi. Başvuruda ayrıca, çarpma nedeni ile, maliklere ait antika eserler ve özel eşyaların denize düştüğü kaydedildi. Mahkeme, yapılan başvuruyu kabul ederek, gemi için ihtiyati haciz kararı verdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon