Dünya savaşın, ekonomi krizin eşiğinde... Erdoğan klarneti sordu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'daki Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Romanlar Buluşması"nda konuştu. Bütün dünya ekonomik kriz ile ABD-Rusya arasındaki savaş çığlıklarını konuşurken Erdoğan bu konulara hiç değinmedi. Konuşmasına klarnet ustası Serkan Çağrı ile aralarında geçen diyalog damgasını vurdu.

Yayınlanma: 11.04.2018 - 14:41
Abone Ol google-news

<video:956706>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanlar Buluşması'nda "Türkiye hiç ayrımcılık olmadı mı?" diye sorarak, "Ülkemizde ayrımcılık hiç olmadı mı, şu anda olmuyor mu? Vardı, şimdi de az da olsa oluyor. İnsan yanlış yollara sapma eğilimi olan bir varlıktır" dedi.

İşte Erdoğan'ın Roman buluşmasında yaptığı konuşmadan başlıklar;

"ORADAN SADECE DOKTOR ÇIKMIYOR, CUMHURBAŞKANI DA ÇIKIYOR"

 "O tabloyla 11, 12 yaşıma döndüm. Oradan sadece doktor çıkmıyor, cumhurbaşkanı da çıkıyor. Bakmayın siz Fransa'nın, Almanya'nın yaptıklarına. Bunlar medeniyiz diye geçinirler ancak medeniyetle alakaları yoktur, bunu böyle bilin. Hepinizi hasret ve muhabbetle selamlıyorum. Burada milletin evinde buluşmaktan gurur duyuyorum. Birileri taklit yapar, biz aslını yaparız. Tüm Roman kardeşlerime sevgi ve selamlarımı yolluyorum. Bizim Roman kardeşlerimle muhabbetlerimiz çocuk yıllarımıza dayanır. Kasımpaşa'da Roman kardeşlerimle yanyana büyüdük. Kağıttan top yapıp oynadık. Sokaklarda yuvarlandık, aynı okula gittik. Aynı camide omuz omuza ibadet ettik. Biz hepimiz birbirimiz Allah için seviyor, Allah'ın bir kulu olarak görüyorduk. Ne diyor şarkıda, İllede Roman olsun, ister çamurdan olsun, o da Allah kuludur, her kim olursa olsun."

 "BİZİM MUHABBETİMİZ ROMAN KARDEŞLERİMLE ÇOK ESKİYE DAYANIR"

 "Hayatımızın her anını birlikte yaşadık. Bizim için Türk, Laz, Roman, Boşnak, Kürt yoktu. Biz birbirimizi Allah için sevdik. Kardeşlerim, peygamber efendimiz veda hutbesinde bakın ne buyuruyor. İnsanlar rabbiniz birdir, babanız da birdir. Hepiniz Adem'in çocuklarısınız. Adem ise topraktandır. Arap'ın Arap olmayana üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızının siyah tenliye, siyah tenlinin de kırmızı tenliye üstünlüğü yoktur. Üstünlük takvadadır. Peygamberimiz bize insanlara nasıl bakmamız gerektiğinin ölçüsünü açık şekilde gösteriyor. Üstünlük sadece takvadadır, Allah'tan korkmadadır."

"BİZİM KLARNET VİRTİÖZÜMÜZ NEREDE? DÖNÜP GİTTİ Mİ?"

"Şimdi girerken içeriye bazı sanatçılarımızı da gördüm. Ama tabi heralde onlar burada yok. Az önce Kibariye kardeşimizin ilahisini dinledik maşşallah. Bizim klarnet virtiözümüz nerede? Yoksa dönüp gitti mi ne yaptı?"

"BURAYA GELİYORSUN KLARNETİN YANINDA DEĞİL"

Serkan Çağrı'nın salona gelmesinin ardından "Serkan şimdi geldi. Serkan da maşallah klarnetin virtiözüdür. İnşallah sonuna doğru... Serkan klarnet yanında değil mi? sorusuna "Hayır" yanıtı alan Erdoğan "Buraya geliyorsun klarnetin yanında değil" diye sitem etti.

Serkan Çağrı Erdoğan'la birlikte Hatay'daki sınır karakolunu ziyaret eden sanatçılardan biriydi. Çağrı, İbrahim Tatlıses'ın 'yaylalar' türküsüne klarnetiyle eşlik etmişti.

 "NEFRET SUÇU İŞLEYENLERİN CEZASI ARTTIRILDI"

"Nefret suçlaması işleyenlerin cezası artırılmıştır. Roman federasyonlarına sesleniyorum, dil çalışmalarına yoğunlaşın. Bu dil faaliyetleri sizlerin bütünleşmesini sağlayacaktır. Siroma adıyla yürütülen projeyle 12 ildeki Roman vatandaşlarımızın sağlık, eğitim alanındaki ihtiyaçları gideriliyor. Her ne kadar birileri Romanları, sadece Romanlar Günü’nde hatırlayarak istismar malzemesi olarak kullanıyorsa da, sizler bizim ne yaptığımızı iyi biliyorsunuz. Bay Kemal diyor ki, ‘ben sizin ayağınıza geldim, cumhurbaşkanı ayağına çağırıyor’ Bay Kemal, ben Roman kardeşlerimin içinde doğdum, büyüdüm, geldim. Biz ülkeyi demokrasi ve ekonomide geliştirdik, geliştirmeye devam ediyoruz. Az önce izlediğimiz Kotra’da ben 6-7 yaşıma gittim. Doğru düzgün hizmet alamadıktan sonra şehrin içinde olsan ne yazar, dışında olsan ne yazar. Kentsel dönüşümle bunu çözmeye devam ediyoruz. Kotra, şimdi değişiyor. Elbette tek tük olumsuz örnekler çıkabilir. Ancak genel olarak memnun ettiğini söyleyebiliriz. Değişen çevre ve şartlar Romanlarımızı etkiliyor. Önemli olan doğanızdaki neşeyi kaybetmeden değişime ayak uydurmaktır. Sizi, siz yapan şeyleri kaybederseniz yok olur gidersiniz."

"CUMHURBAŞKANI VE DEVLET YANINIZDA"

Elbette daha iyi sağlık, eğitim, iş bulacak, daha iyi şartlarda yaşayacaksınız. Ancak Roman olmanın o cazibesinden de vazgeçmeyeceksiniz. Müzik mi yapıyorsunuz, en güzelini yapın. El sanatları ile mi uğraşıyorsunuz, en güzelini yapın. O zaman önünüzdeki engellerin birer birer yıkıldığını göreceksiniz. Cumhurbaşkanı ve devlet yanınızdadır. Kardeşlerim eğer ben Romanları biraz tanıyorsam, ki öyle olduğunu düşünüyorum. Yeter ki ilk adımı atın, ilk iradeyi ortaya koyun gerisi çok kolaydır.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler