Saray'ın başdanışmanı Yiğit Bulut, 'G noktasının' yeni yerini açıkladı

TRT Haber'de ekrana gelen Derin Analiz programında gündemi değerlendiren Yiğit Bulut, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaları yorumladı. Bulut, Ankara'da yapılan Türkiye-Rusya-İran zirvesi ile dünyanın g noktasının doğuya kaydığını savundu.

Yayınlanma: 12.04.2018 - 09:59
Abone Ol google-news

<video:956896>

TRT Haber'de ekrana gelen Derin Analiz programında gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaları yorumladı.

Dolar 3,47... Erdoğan ve danışmanı Yiğit Bulut'a güvenen yandı

 "G NOKTASI DOĞUYA KAYDI"

Türkiye-Rusya-İran arasında Ankara'da düzenlenen üçlü zirvenin birilerini çok tahatsız ettiğini savunan Yiğit Bulut, "O zirve dünyanın dengesinin, yani dünyanın g noktasının doğuya doğru kaydığının göstergesi. Amerika'dan 4., 5., 6. Filo yola çıkmış. İsterse 7., 8., ve 9. Filo da yola çıksın. Biz imanlı olduktan sonra ne yapacaklar" diye konuştu.

Türkiye'nin emperyalizme karşı bir savaş verdiğini savunan Bulut, kur seviyesine bakılmaması gerektiğini söyledi.

 "İNGİLİZ BESLEMELERİ GİBİ FAİZLERİ Mİ ARTIRALIM"

 Faizlerin artırılması için büyük bir oyunun oynandığının altını çizen Yiğit Bulut, konuyla ilgili şunlar söyledi: "Birileri sadece ekrana bakıp 'Aaa dolar 4,10 olmuş...' Ne dedi Cumhurbaşkanımız? 'Bana kur seviyesiyle gelmeyin' dedi. Ne yapalım? Küresel emperyalizme karşı savaş verdiğimiz noktada, İngiliz beslemelerin ezbere bildiği gibi faizleri mi artıralım?

Erdoğan: MB ben yurt dışındayken faiz arttırdı. Arkamdan iş çeviriyorlar

 "OYUN KURUYORLAR, EMPERYALİZME KARŞI SAVAŞTAYIZ"

 Çok açık söylüyorum. Piyasayı buna doğru itmeye çalışıyorlar. Bir oyun kuruyorlar. Yok kur 4,05-4,10 oldu... Arkadaş biz emperyalizme karşı savaş veriyoruz. Bu bir savaş. Kurtuluş Savaşı kadar önemli bir savaş."

'Mehmet Şimşek istifasını verdi, başbakan durdurdu' iddiası


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler