Adalet Nöbeti 54. kez tutuldu... 'Örgütlü iyilik kazanacak'

Tutuklu İcra Kurulu Başkanımız Akın Atalay ve tüm haksız tutuklamalar için başlatılan Adalet Nöbeti, İstanbul Adliyesi’nde 54. kez tutuldu.

Yayınlanma: 12.04.2018 - 20:00
Abone Ol google-news

Gazetemizin yayın politikasının suçlama konusu edildiği dava kapsamında asılsız ve akıl dışı iddialarla 530 gündür tutuklu bulunan icra kurulu başkanımız ve avukatımız Akın Atalay’ın nezdinde tüm haksız tutuklamalara karşı çıkmak için Nisan 2017’de başlayan “Adalet Nöbeti” Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 54. kez tutuldu. Nöbette, ilk konuşmayı avukat Öznur Gündoğdu yaptı.

Gündoğdu, avukatlık mesleğine 1980’de sıkıyönetim koşullarında adım attığını ifade ederek, “Ne yazık ki 2018’de OHAL’in yarattığı olumsuzluklar altında nefes alıp görev yapmaya çalışıyoruz. Biz hukukçular için ne acı. Ülkemizde hiçbir şeyin değişmediğine tanık olmak... Bugün hâlâ yine özgülük demokrasi ve hukuk diye haykırıyoruz. Üstelik bu koşulllar daha da kötüyü gidiyor ve bir zamanların Amerikası’nın komünist avcısı Mc Carthy’nin estirdiği yargı infaz terörüne benzer uygulamalar ile karşı karşıyayız” dedi. Gündoğdu konuşmasında avukat Ergin Türsoy’un makalesinden alıntı yaparak şunları söyledi: “İnsanlık tarihinden süzülüp gelen, evrensel hukuk normlarıyla ete kemiğe bürünen, gerçek anlamda demokratik bir düzende asla ihlal edilemez nitelikte olan insan hak ve özgürlükleri açıkça ve umursamaz bir şekilde çiğnendikçe bunu engellemeyen ve verdiği hukuksuz kararlarla buna yol açan ve asli görevini yerine getirmeyen bir yargıyı kamuoyunda tartışmak, onu kendi dilimizle itham etmek hak ve adalet adına, tarihe not düşmek adına gelecek kuşaklara duyduğumuz sorumluluk adına boynumuzun borcudur.”

Mağdurlar birleşmeli

Gündoğdu’nun ardından HDP İstanbul İl Eşbaşkanı avukat Cengiz Çiçek bir konuşma yaptı. Çiçek, kendisinin de yıllar önce mesleki faaliyetlerinden ötürü 2.5 yıl tuutklu kaldığını ve hâlâ bu dava kapsamında yargılandığını söyledi. Çiçek, şöyle devam etti: “Gün, tekil mağduriyetler üzerinden koşturma günü değil, bütün mağdur olmuş kesimlerin ortak paydalarda buluşup hak ve gözgürlükler mücadelesini sürdürme günüdür. Ahmet Şık ‘örgütlenmiş kötülük’ demişti. Günümüz Türkiyesi’nde maalesef her alanda bir yozlaşma gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu yozlaşmışlık kendiliğinden oluşmuyor. Bunun nedenlerini biliyoruz ve diyoruz ki örgütlenmiş kötülere karşı örgütlenmiş iyiler olarak bu mücadeleyi kazanacak mıyız? İnadına örgütlenmiş kötülere karşı örgütlenmiş iyiler olarak mutlaka kazancağız. Kazanmaya mecburuz, buna sözümüz var.”

Düvenci için...

Nöbette beyin kanaması geçiren avukat Nurdan Düvenci ile ilgili avukat Selin Nakıpoğlu bir konuşma yaptı. Nakıpoğlu, “Uzun süredir kanserle mücadele ediyordu. Dün beyin ölümünün gerçekleştiği haberini aldık. Avukatların avukatlığını yapan, hak mücadelesini ömrünün sonuna dek sürdüren, kadın hakları uygulama merkezinin kurucusu olan ve kadına ve çocuklara yönelik şiddetle ilgili ömrünün sonuna dek çalışan bir meslektaşımızdı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler