Diyanet din istismarını yeni fark etti

Diyanet İşleri Başkanlığı, FETÖ ve IŞİD gibi örgütlerle mücadele için 49 ayrı özel ekiple sahaya çıkıyor.

Yayınlanma: 12.04.2018 - 22:33
Abone Ol google-news

Din istismarının anlatılacağı seminerlerinde yurttaşlara, “Tuzaklar bir değil, hainler yüzlercedir. FETÖ, DEAŞ, PKK bunların hepsi bir. 10 yıllık plan bu gece yerle yeksan. Asla iflah olamaz bizi dinle aldatan. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” ifadelerinin de yer aldığı videolar izletilecek.

40 ilde organizasyon

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Dini istismar eden terör örgütleri” ile mücadele için saha çalışması başlattı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, çalışmanın ayrıntılarını, düzenlediği basın toplantısı ile anlattı. Buna göre, çalışma kapsamında, nisan ve mayıs aylarında öncelikle 40 ilde 49 ekip oluşturulacak. Ekiplerde Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları, Din İşleri Yüksek Kurulu üyeler, uzmanlar, genel müdürler, daire başkanlarının da içinde olduğu 117 isim yer alacak. Müftülerin, vaizlerin ve imamların da bulunacağı ekipler 40 ilde, 2 günlük bilgilendirme toplantıları düzenleyecek. İlahiyat ve İslami İlimler fakülteleri ve imam hatip liseleri ile müzakereler yapılacak. Mülki ve idari amirler ile sivil toplum kuruluşları da ayrıca bilgilendirilecek. “FETÖ, Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü”, “DEAŞ, Dehşete Dayalı Bir Din İstismarı” kitaplar basılarak yurttaşlara dağıtılacak.

15 Temmuz görüntüleri

Saha çalışması kapsamında, tüm yurttaşlara ayrıca, 4.5 dakikalık bir istismar videosunun izlettirileceği öğrenildi. Videoda, Fethullah Gülen’in ve 15 Temmuz gecesinin görüntülerine yer verildi. Üç ayrı zaman diliminin anlatıldığı videoda, “Asrı Saadet” dönemi “hakikat tarihi” olarak anlatıldı ve “Bilinmezdi takiyye, sevilmezdi seçkinlik, kınından çıkmazdı kılıç eman dileyene” ifadeleri kullanıldı. Videoda bugünün anlatıldığı bölümünde ise Arapça, “Yardım ve zafer Allah’tan ve pek yakın bir fetih” mesajı verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler