Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'terör örgütü yöneticiliği' suçlamasıyla yargılandığı davanın 3. gün oturumunda savunmasına devam etti. Selahattin Demirtaş, "Benim arkadaşlarıma tavsiyemdir. Ben orada ölürsem tabutumu da dik çıkarsınlar, yatay çıkarmasınlar" dedi. Ara kararını veren mahkeme heyeti, Demirtaş’ın tutukluk halinin devamına karar verildiğini açıkladı. Bir sonraki duruşma 18 Temmuz’da görülecek.

Yayınlanma: 13.04.2018 - 10:50
Abone Ol google-news



 

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Sincan Cezaevi yerleşkesindeki salonda görülen duruşmaya Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatları ve bazı HDP milletvekilleri ile izleyiciler katıldı. 

42 yılla yargılanan Demirtaş savunmasında şunları şöyledi:

"Milletvekilleri terörle mücadele elemanı değildir. Siyasi partiler terörle mücadele enstrümanı değildir. Bir milletvekili olarak görevlerimden biri de, yakılıp yıkılan kentlerdeki sivillerin sesi soluğu olmaktır...

'CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİ BİZ BELİRLERİZ'

Ben suçlamalara karşı savunma yapmak için gelmedim. Ben suçları teşhir etmek için geldim. Adalet beklentim yoktur, adil yargılanma yapılacağına inancım da yoktur. Hakimler kararlarıyla konuşurlar, ara kararlarınıza bakılınca sizin de nasıl konuşacağınız belli.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini belirleyecek olan biziz. Benim ölüm bile bazı yaşayanlardan daha iyi siyaset yapar. O nedenle siyasi yasaklı olsak bile Cumhurbaşkanlığı seçimlerini biz belirleriz"

'DAVUTOĞLU SİYASETÇİ OLARAK TAM BİR FİYASKO'

Konuşmasında, Edirne Cezaevi'ne dik girdiğini oradan da dik çıkacağını belirten Demirtaş, "Arkadaşlarıma tavsiyemdir: Ben orada ölürsem tabutumu da dik çıkarsınlar, yatay çıkarmasınlar" dedi.

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na ilişkin açıklamalarda bulunan Demirtaş, Davutoğlu'nun başarısız bir kitap yazsa da önemli bir akademisyen olduğunu ama siyasetçi olarak tam bir fiyasko olduğunu söyledi. Demirtaş, "Bu olaylarda neden bu kadar aceleciydi, neden yargıyı beklemedi? 1 saatte tüm bu vakaları nasıl çözdü? Bunları açıklamalı" dedi.

Davutoğlu'nun çözüm sürecine asla inanmamış bir siyasetçi olduğunu söyleyen Demirtaş, "Davutoğlu, Neo-Osmanlıcı üst emperyal devlet örgütlenmesi kafasında kurmuş basiretsiz bir siyasetçidir. Kürt halkına eşit bir bakışı yoktur. Savaş rantçılığı yapmış, çözüm sürecinin bitirilmesine katkı yapmıştır" diye konuştu. 

Demirtaş savunmasına şöyle devam etti: Siyasetçinin işi alternatifleri oluşturmak, alternatifleri zorlamaktır. Bunu yapmayan siyasetçi basiretsiz ucuz politikacı kan emicidir. Tek bir insanın canının kurtulmasına vesile olmuşsam ben bunun için bin yıl yatarım...

Ara kararını veren mahkeme heyeti, Demirtaş’ın tutukluk halinin devamına karar verildiğini açıkladı. Bir sonraki duruşma 18 Temmuz’da görülecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler