KESK, DİSK, TMMOB veTTB' li kadınlardan 1 Mayıs açıklaması

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB' li kadınlar1 Mayıs Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü'nde alanlarda olacaklarını açıkladı.

Yayınlanma: 15.04.2018 - 13:55
Abone Ol google-news

ANKARA - KESK, TMMOB, TTB ve DİSK üyesi kadınlar, “Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir” şiarıyla 1 Mayıs’ta alanlarda olacaklarını açıkladı.

 Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Türk Tabipleri Birliği (TTB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi kadınlar,  1 Mayıs İşçi Bayramı için kahvaltıda bir araya geldi.  Bahar Cafe’de bir araya gelen kadınlar salona "Güzel Günler İçin Kadınları 1 Mayıs'a" astı. Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran’ın yanı sıra  siyasi parti ve sendika üyesi çok sayıda kadın katıldı. 

 '1 MAYIS'TA ALANLARDA OLACAĞIZ'

 Ortak açıklamayı okuyan Emekli Sen Genel Sekreteri Nevin Kızılöz, hayatın yarısını oluşturan kadınların emek, eşitlik, adalet, laiklik ve barış demek için 1 Mayıs Günü alanlarda olacağını söyledi. Kızılöz, “Kadınlar aleyhine çıkartılan yasalara, kaç çocuk doğuracağımızı belirleyenlere, kadınlara ve LGBTİ’lere yönelik şiddete, kadın emeğinin görünmez kılınmasına, kadınların güvencesiz çalıştırılmasına karşı güzel günlerin sözünü vermek için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” dedi. 

 'BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ'

Kadınların, şiddete, tacize, tecavüze, yok sayılmaya karşı “Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz, bizimdir” şiarıyla alanlarda olacaklarını vurgulayan Kızılöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Güvencesiz ve esnek çalışmanın kadınların temel çalışma haline geldiği, kadın emeğinin yok sayıldığı bir ülkede emeğine, iş güvencesine sahip çıkan kadınlar 1 Mayıs’ta alanlarda olacak. İnsan hak ihlali ve suçu olan kadına yönelik şiddete karşı çıkmak  ve kadın cinayetlerine dur demek için, çocuk istismarcılarına karşı ‘kadınlar vardır’ diyebilmek için bir araya geleceğiz. 'Savaşa hayır' talebiyle meydanlara çıkan, özgürlük ve barış için mücadele eden kadınlar 1 Mayıs’ta alanlarda olacak. Eşitliği yok etmeye, emeğimizi görünmez kılmaya çalışanlara karşı örgütlü mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız.”

 'MUTLAKA KAZANACAĞIZ'

 Daha sonra söz alan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise, en büyük emekçilerin görülmeyen ve yok sayılan kadınlar olduğunu vurgulayarak, “İnanıyoruz ki kadınların birleşik mücadelesi ile kadın kimliği ile bir araya geldiğinde eşitliği de barışı da demokrasiyi de biz getireceğiz. Mutlaka biz kazanacağız” dedi. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler