Tutuklu PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Yeter’den mektup: Hiç boyun eğmedik

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkan Yardımcısı Erol Yeter, tutuklu bulunduğu cezaevinden gönderdiği mektupta, tutuklamalarla Alevilerin sindirilmek istendiğini belirtti.

Yayınlanma: 15.04.2018 - 21:29
Abone Ol google-news

PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Erol Yeter, Erzincan Şube yöneticisi Akın Demir, PSAKD üyeleri Murat Demiray, Doğan Şimşir’in de araladında bulunduğu 16 kişi, bir itirafçının beyanlarıyla 24 Mart’ta “terör örgütüne üye olmak”, “terör örgütü propagandası yapmak” Cumhurbaşkanına hakaret”, “halkı kin ve nefrete sevk etmek” suçlamalarıyla tutuklandı.

Erzincan T Tipi Kapalı Cezaevi’nden PSAKD Erzincan Şubesi’ne bir mektup gönderen Erol Yeter, mektubunda şu ifadeleri kullandı: “Biz Pir Sultan yoldaşları haksız bir şekilde tutsak edilmekteyiz. Derneğimizin kuruluşundan itibaren onurlu mücadelesini zedelemek, aksatmak, faaliyetlerini yavaşlatmak ve durdurmak amacı ile uzun yıllardır büyük bir baskı, gözaltı ve tutuklamalar yapılmaktaydı. Amaçlanan Alevilerin kendi kabuğuna çekilmesi, sindirilmesi ve asimile edilmesi. Ancak hesaplanmayan unsurlar bulunmakta. Aleviler var oluşundan bu yana hep katledildi, sürgün edildi, yakıldı, ezildi ama hiçbir zaman boyun eğmedi. Dört duvar arasında olan bizler, aklımızda yoldaşlarımız, yüreğimizde tüm canlarımız ile Pir Sultan’ın dik duruşunu sergileyerek bu Kızılbaş Aleviliğin gerektirdiği onurlu mücadelesini yürüteceğimize emin olabilirsiniz. Bizler Alevilerin kaderi kendi ellerindedir. Tüm canlara aşk niyazımızı sunarız” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler