Ablukaya komik gerekçe: Sanatı koruyorlarmış

“İşimi geri istiyorum” eylemleriyle sembolleşen İnsan Hakları Anıtı’ndaki polis ablukası devam ediyor. Halkevleri’nin bilgi edinme başvurusuna valilikten yanıt geldi.

Yayınlanma: 16.04.2018 - 09:07
Abone Ol google-news

Ankara’da Yüksel Caddesi’nde KHK ile ihraç edilmelerinin ardından akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın “İşimi geri istiyorum” eylemleriyle sembolleşen İnsan Hakları Anıtı’ndaki polis ablukası devam ediyor.

Ankara Valiliği, OHAL kapsamında anıtın abluka altına alınmasına ilişkin 330 gün sonra gerekçe üretti.

Valilik, Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın “Bilgi Edinme” başvurusuna verdiği yanıtta şunları kaydetti: “Söz konusu heykel vatandaşlarımızın ortak kullanımında bulunmasına rağmen zamanla çeşitli uç ideolojik görüşe müzahir şahıslar tarafından sahiplenerek kendi görüşleri doğrultusunda hazırlanan afiş, bildiri vb. malzemeler yapıştırılmak suretiyle kendi amaçları doğrultusunda kullanılmaya başlanmış, ...heykelin doğal görüntüsüne zarar verilmiştir. Alınan bu koruma tedbiri anayasamızın “Sanatın ve sanatçının korunması” başlıklı 64.maddesinin “Devlet, sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korur. Sanat eserlerinin korunması için gereken tedbirleri alır’ hükmüne aykırı olmadığı gibi aksine bu hüküm gereği sanat eserini koruyucu yöndedir.” Ablukanın kaldırılmasına ilişkin ise açıklamada, “Yasaklama kararının sona ermesi veya eylemci şahıslar tarafından gerçekleştirilen kanuna aykırı eylemlerin son bulması ve emniyet tedbiri alınmasında lüzum bulunmadığının anlaşılması halinde söz konusu tedbirlerinin son bulacağı değerlendirilmektedir” ifadelerini kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler