Emeklilerden Erdoğan'a İspanya mektubu: Kıskandık

Emekliler, muhtarları İspanya'ya gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektupla seslendi: "Muhtarlara dünya turu yaptıracağınızı duymak biz emeklileri çok kıskandırdı. 12 milyonu bulan emekli, dul ve yetimin yüzde 80'i geçim sınırının çok altında aldığı aylıklarla yaşam savaşı veriyor."

Yayınlanma: 16.04.2018 - 12:55
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da sık sık topladığı muhtarları yurt dışına seyahate göndermesi emekliler tarafından tepki gördü. Türkiye Emekli Dernekleri Federasyonu (TEDEF) Başkanı Hamdi Öz, Erdoğan'a mektup göndererek, muhtarlara gösterilen ilgiyi emeklilerin de beklediğini söyledi. Emekliler olarak muhtarları kıskanmaya başladıklarını belirten Öz, “Sayın Cumhurbaşkanım, ben de muhtarlık yaptım. Muhtarların kendilerinden başka oyları yoktur. Ancak biz 12 milyonuz. Emekli, dul ve yetimlerin dertlerinin dinlenmesini ve çözüm bulunmasını talep ediyoruz” dedi.

Erdoğan talimat vermişti: 'Rabia' ile yola çıktılar

TEDEF Başkanı Öz, Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiği ancak şu ana kadar cevap alamadığı mektubunu Sözcü'den Erdoğan Süzer ile paylaştı. Mektubunda emekli, dul ve yetimlerin aylıklarından yapılan kesintilerin emekliler arasında ciddi dedikodulara neden olduğunu, bu paraların Suriyelilere gönderildiğine ilişkin iddialar olduğunu ifade eden Öz, bu söylentilerin önünün kesilmesi için emeklilere mutlaka bordro verilmesi gerektiğini belirtti.

'SİL BAŞTAN DÜZENLENSİN'

Emeklilerin ancak bu sayede maaşlarından yapılan kesintileri takip edebileceklerine işaret eden Öz, Danıştay ve Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu'nun kararlarına rağmen emekli, dul ve yetimlerin aylıklarından hâlâ kesinti yapılmasına anlam veremediklerini de anlattı. Emeklilerden kesilen muayene ve ilaç katkı paylarının emeklilere ayrı bir yük getirdiğini, bu yükün de mutlaka kaldırılması gerektiğini ifade eden Öz, emeklilerin sorunlarının çözülebilmesi için acilen sosyal güvenlik kanununun sil baştan yeniden düzenlenmesi gerektiğini savundu.

'EMEKLİ DUL VE YETİMLER YAŞAM SAVAŞI VERİYOR'

TEDEF Başkanı Hamdi Öz, muhtarlara gösterilen ilginin emeklilerden esirgendiğini belirttiği mektubunda şu ifadelerde bulundu:

“Sayın Cumhurbaşkanım, artık emeklilerin sorunlarıyla ilgili başvuru yapmamaya karar vermişken son muhtarlar toplantısındaki konuşmanızı dikkatlice dinleyince, muhtarların maaşlarını artırmanızı, eski yeni muhtarlara silah ruhsatı vermenizi ve bunun için İçişleri Bakanı Soylu'ya talimat vermenizi, hatta dünya turu yaptıracağınızı duymak biz emeklileri çok kıskandırdı. Oysa 12 milyonu bulan emekli, dul ve yetimin yüzde 80'i geçim sınırının çok altında aldığı aylıklarla yaşam savaşı veriyor. Emekliler ilerlemiş yaşlarına rağmen iş bulabiliyorsa çalışmakta, iş bulma ve çalışma imkanı olmayanlar yakınlarının yardımı ile ya da sağlıklı olmayan ortamlardan temin edebildikleri yiyecek ve giyeceklerle hiç de onurlu olmayan bir şekilde yaşamaya çalışmaktadır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler