'Hayır' diyen gençlik, Bakan'ın katıldığı etkinliğe alınmadı: 'Burada şov yapmayın'

İstanbul Üniversitesi'nde 16 Nisan Referandumu konulu sempozyuma girişi engellenen kadın öğrenciler, "Gençlik 'hayır' dedi. Bugün gelip burada 'evet' ile oynamaya çalışıyorlar ama bu kadar kolay değil. Benim üniversitem burası izin vermem" diye tepki gösterdi.

Yayınlanma: 16.04.2018 - 17:36
Abone Ol google-news

<video:959158>

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi'nde İktisat Fakültesi Dekanlığı tarafından bugün '2017 Anayasa Referandumunun Birinci Yılında Cumhurbaşkanlığı Sisteminin Yapılanması Sempozyumu' düzenlendi. Etkinliğe Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum ve eski İçişleri Bakanı ve AKP Bursa Milletvekili Efkan Ala da katıldı. Katılımcılar etkinlikte birer konuşma da yaparak Türkiye'nin daha da demokratikleştiğini iddia ettiler.

ÖĞRENCİLER ALINMADI

Etkinliğin gerçekleştiği salona girmek isteyen Öğrenci Kolektifleri üyesi kadın öğrencilere kapıda bulunan görevliler engel oldu. Görevliler salona alınmama gerekçesi olarak öğrencilere 'ellerinde bulunan listede isimlerinin bulunmamasını' gösterdi. Öğrenciler yaşanan engel girişimini protesto ederek kameraya kaydetti.



"GENÇLİK HAYIR DEDİ, BURADA ŞOV YAPAMAZSINIZ"

Öğrenci Kolektifleri'nin "Üniversite Hayır dedi, burada şov yapamazsınız!" notuyla paylaştığı görüntülerde bir kadın öğrencinin etkinliğin gerçekleştiği salonun önündeki görevlilere, "İçeriye keyfi olarak mı öğrenci alıyorsunuz? İsim listesine bakmadınız bile. İsim listesinin belli olduğu bir durumda biz merak ediyoruz. O isim listesi acaba buraya 'hayır' diyen öğrencilerin alınmaması üzerine mi kurulu? Bizim üniversitemize gelip, 'hayır' oyunu çalıp üzerinde oynayamazlar burada. Buna izin vermeyiz. 16 Nisan'da gençliğin 'hayır'ını çalanlar, bugün gelip burada 'evet' ile oynamaya çalışıyorlar ama bu böyle kolay değil arkadaş. Siz bizim oylarımızı çalıp, irademizi çalıp, gelip burada bakanıydı, milletvekilliydi, başdanışmanıydı... Bunları getirip oynatamazsınız burada. Benim üniversitem burası izin vermem" dediği görüldü.

Mine Söğüt yazdı: Gençlerden öğrenilmesi gereken en önemli şey merak ve cesaretin kıymetidir 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler