MHP'nin erken seçim talebini, MHP'den önce açıklamıştı

Türkiye, 2019’da kritik cumhurbaşkanlığı seçimine gidecek. ANAR araştırma şirketinin başkanı İbrahim Uslu da, bir erken seçimin kaçınılmaz olduğunu ve yerel seçimlerden sonra gidilecek bir seçimde ‘Cumhur İttifakı’nın yüzde 50’yi yakalayamayacağını yaklaşık 10 gün kadar önce açıklamıştı.

Yayınlanma: 17.04.2018 - 12:31
Abone Ol google-news

AKP'nin yol haritasını ANAR’ın kamuoyu ölçümlerine bakarak belirlediği dikkate alındığında, ANAR araştırma şirketinin başkanı Dr. İbrahim Uslu'nun erken seçimin kaçınılmaz olduğunu aktarması dikkat çekmişti. AKP'ye yakınlığı ile bilinen yazarlar toplumun nasıl bir parti arzu ettiğinin ayrıntıları ANAR anketlerinden öğrenildiğini hatırtalır yazılar da kaleme almıştı.

ANAR Başkanı Dr. İbrahim Uslu, erken seçim teklifinin MHP’den geleceğini öne sürmüş ve 2018 sonbaharında erken seçim olacağını savunrak yerel seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yapılacağını söylemişti.

AKP’nin yerel seçimde genel seçime göre düşük oy aldığını anımsatan Uslu, “MHP, parlamentonun artık misyonunu tamamladığını yeni dönemin bir an önce başlaması gerektiğini söyleyip erken seçim talep edebilir. Bu talebi AK Parti’nin reddetmesi için hiçbir neden yoktur. Temmuz ayında erken seçim kararı alıp, yaz boyunca kampanya yapıp sonbaharda da seçime gidebilir. AKParti açısından rasyonel olan bu şekilde hareket etmesidir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Dr. İbrahim Uslu'nun açıklamasının tamamını buradan okuyabilirsiniz  

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler