İYİ Parti'li Türkkan'dan çarpıcı erken seçim yorumu: MHP değil AKP rahatsızdı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında erken seçimi işaret ederek 26 Ağustos tarihini verdi. Erdoğan ise temkinli konuştu. Israrla Kasım 2019' dedi. İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Lütfü Türkkan'dan ise çarpıcı bir yorum geldi. Türkkan, 'ittifaktan rahatsız olan MHP değil, AKP' ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 17.04.2018 - 13:11
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında erken seçimi işaret ederek 26 Ağustos tarihini verdi. Bahçeli'nin açıklaması gözleri bir anda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çevirdi. Erdoğan, grup toplantısından önce gazetecilerin ısrarlı sorusuna yanıt vermeyeceğini Bahçeki ile de yarın (17 Nisan Çarşamba) görüşeceğini söyledi...

Erdoğan grup toplantısında da bu konuya değinmedi ancak ısrarla seçimler için Kasım 2019 ifadesini kullandı... Seçimler erken bir tarihe alınır mı bilinmez ancak erken seçim tartışmalarına ilişkin eski MHP milletvekili olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Tükkan'dan çarpıcı bir iddia geldi.

"İttifaktan MHP depil AKP rahatsız"

Türkkan, Cumhur İttifakı'nın 2019’a kadar sürdürülebilmesinin mümkün olamdığını, AKP'ye yakın bir arkadaşının bunu teyit ettiğini söyledi.Türkkan'a göre ittifaktan rahatsız olan MHP değil AKP... AKP MHP'den istediğini alamadı. Bahçeli bu rahatsızlığı gördüğü için açıklama yaparak erken seçime işaret etti. Konu yarınki Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden sonra daha da netleşecek.

Cumhuriyet.com.tr'den yavuz Karakoç Lütfü Türkkan ile bu konuyu konuştu. İşte Türkkan'ın ittifakın neden yürüyemeyeceğine ilişkin açıklamasından başlıklar;

- Cumhur İttifakı'nın 2019’a kadar sürdürülebilmesi mümkün değildi.

-İttifaktan MHP değil AKP rahatsız olmaya başladı.

-MHP'nin AKP'ye faydası değil zararı oldu.

- Seçimlerde MHP seçmeninin önemli bir bölümü AKP-MHP ittifakına oy vermeyi kabul ediyordu ancak Cumhurbaşkanlığı'nda Erdoğan'a oy vermeyi düşünmüyordu. Bu durum anketlerde de bariz bir şekilde görülmeye başladı.

-Bahçeli AKP'deki rahatsızlığı gördü ve erken seçim açıklamasını yaparak tarih verdi.

-Erdoğan her nekadar erken seçim konusunda hala temkinli de davransa yarınki (18 Nisan Çarşamba) görüşmeden sonra karar açıklanacak.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler