“Evet”ler sayesinde erken seçim mümkün

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 26 Ağustos için erken seçim çağrısı, 16 Nisan 2017 anayasa referandumu sayesinde hayata geçebilir.

Yayınlanma: 17.04.2018 - 13:47
Abone Ol google-news

Akademisyen Deniz Yıldırım, AKP’nin MHP desteğiyle geçirilen geçirdiği anayasa paketinin içinde yer alan ve Anayasa'nın 67. madde son fıkrasına eklenen hükmü hatırlattı:


"16 Nisan paketinde şunu da geçirdiler: 'H) Anayasanın 67 nci maddesinin son fıkrası hükmü, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra birlikte yapılacak ilk milletvekili genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi bakımından uygulanmaz. Yani şu madde geçerli olmayacak, erken seçim mümkün: 'Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz’”

AKP Milletvekili Şamil Tayyar da, 16 Nisan’ın üzerinden bir yıl geçtiği için seçim tarihiyle oynamanın artık mümkün olduğuna işaret etti:

"Seçim sisteminde yapılan değişikliklerin ilk seçimde uygulanmasının önünde 'süre' engeli yok. 16 Nisan referandumunda '1 yıllık süre' şartı, sadece bu seçime özgü olarak askıya alınmıştı. Dolayısıyla ittifak dahil seçim sistemindeki değişiklikler, erken seçimde uygulanabilecek."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler