Mudanya Belediyesi 1283 çocuğu Anıtkabir'e götürüyor

Mudanya Belediyesi, ilçe genelinde ilk ve ortaokullar arasında düzenlediği “Cumhuriyet’in Doğduğu Kent Mudanya’nın Çocuklarından Atatürk’e Mektuplar” yarışmasına katılan bin 283 öğrenciyi, 20 Nisan Cuma günü Anıtkabir’e götürüyor. Mudanya Belediyesi tarafından kitap haline getirilen mektuplar, öğrenciler tarafından Anıtkabir Komutanlığı’na sunulacak.

Yayınlanma: 17.04.2018 - 16:20
Abone Ol google-news

Cumhuriyetin doğduğu kent Mudanya'nın çocukları 20 Nisan Cuma günü  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkacak. Mudanya Belediyesi, ilçe genelinde ilk ve ortaokullar arasında düzenlediği “Cumhuriyet’in Doğduğu Kent Mudanya’nın Çocuklarından Atatürk’e Mektuplar” yarışmasına katılan bin 283 öğrenciyi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Anıtkabir’e götürüyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vefatının 79’uncu yıl dönümünde düzenlenen yarışmaya katılan öğrencilerin hepsine hediyeler verirken, öğrenci ve öğretmenleri Anıtkabir’e götürüyor. Yaklaşık 25 otobüsle Ankara’ya 20 Nisan'da çıkarma yapacak olan Mudanya’nın çocukları, yine Mudanya Belediyesi tarafından 640 sayfalık kitap haline getirilen mektupları Anıtkabir Komutanlığı’na teslim edecek.

 ETKİNLİK TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK

Program öncesinde hazırlanan kitabı tanıtan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Böylesine güzel tertemiz duyguların ifade edilmesi çok daha önemliydi. Bu etkinlikte çocuklarımız kendi mektuplarını kendileri okuyarak duygulu anlar yaşattılar bizlere. Ne tesadüftür ki Ata’mızın birikimi ile yeni bir hayata atılacağı, kişiliği ve düşüncelerinin daha da olgunlaşacağı Harp Okulu’ndaki Apolet Numarası Bin 283’tü… Ata’mızın dediği gibi vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Sözümüz vardı tüm çocuklarımıza hediyelerimizi dağıttık. Hem bütün mektuplarını kitap haline getirdik hem de mektup yazan tüm çocuklarımızı sınıf öğretmenleri ve okul idarecileriyle birlikte Anıtkabir’e götürüyoruz. Bu çalışmalar ışığında Türkiye’de ilk kez böylesine bir etkinliğe imza atacağız. Anıtkabir’de resmi tören içerisinde Ata’mıza çocuklarımız bu mektuplarını sunacaklar. Ata’mıza bir kez daha sevgilerimizi, şükranlarımızı sunacağız hep birlikte. Cumhuriyetimize bağlılığımızı bir kez daha ifade edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler