Twitter dünya genelinde sorun yaşandı... BTK'den açıklama geldi

Sosyal medyanın en etkili platformlarından biri olan Twitter'da dünya genelinde kesintiler yaşandı. BTK'den yapılan açıklamada yaşanan sorunun düzeltildiği bildirildi.

Yayınlanma: 17.04.2018 - 16:49
Abone Ol google-news

Twitter'a saat 17.00 sularından itibaren giriş yapılamıyor. Twitter'a girmek isteyenlere gelen uyarı ise "Twitter şu anda yüklenemiyor." şeklinde.

TWİTTER NEDEN ÇÖKTÜ?

Twitter 17.00 itibarıyla çöktü. Siteye girmek isteyenler "Twitter şu anda yüklenemiyor." yazısıyla karşılaştı. Siteye masaüstünden girmek isteyenlere de "En yakın zamanda düzeltilecektir." bilgisi verildi. Son dakika yapılan açıklamada ise bölgesel bir sıkıntı yaşandığı duyuruldu.

Ancak Down dedector sitesine dünya çapında sorun bildirimi geliyor. 

BTK'DEN AÇIKLAMA

Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkanı Fatih Sayan, Hürriyet'e yaptığı açıklamada kesintiyi doğrulayarak, “Türkiye network'ünde hiçbir problem yok. Sorun Twitter merkezli gözüküyor ve erişim engelinin global olduğunu tespit ettik” dedi.

(Twitter'ın erişim sorunu dünya haritasına böyle yansıdı)

TWİTTER NORMALE DÖNDÜ

BTK Başkanı Dr. Ömer Faruk Sayan Twitter'da yaşanan aksaklıkların giderildiğini duyurdu.Sayan'ın açıklaması şöyle:

"USOM Twitterın global sunucularındaki teknik aksaklığın giderildiğini ve hizmetin ülkemizde de normale döndüğünü raporladı."

TWİTTER NEDİR?

Twitter, kullanıcıların 280 karakter ile sınırlandırılmış "tweet" (Türkçe cıvıldama) adı verilen gönderiler yazabildiği bir sosyal bir ağdır. Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone, ve Evan Williams tarafından Mart 2006'da oluşturulup Temmuz 2006'da kullanıma açıldı. 2013'te en çok ziyaret edilen 10 internet sitesinden biri oldu ve "internetin SMS'i" olarak tanımlandı.Mart 2016'da 310 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler