İki indirimle cezanın üçte ikisini yatacak

Eşi Halide Özpolat’ı öldürdüğü için hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası istenen Ali Rıza Özpolat'a mahkeme 20 yıl hapis cezası verdi.

Yayınlanma: 17.04.2018 - 23:54
Abone Ol google-news

 

Eşi Halide Özpolat’ı öldürdüğü için hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası istenen Ali Rıza Özpolat’ın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Mahkeme heyeti ağırlaştırılmış müebbet cezasını hiddet altında suç işlediği iddiasıyla 24 yıla, iyi halden dolayı takdir indirimi de yaparak 20 yıla indirdi. Davanın avukatı İpek Bozkurt, “Bu duruşma hakkaniyet duygularımı zedeledi. İki çok büyük indirim uygulandı. Hiddet altında suç işlediği iddiasıyla 24 yıla indirildi. İyi halden dolayı takdiri indirimi yaparak 20 yıla çekti” diye konuştu.

Özpolat yasalar gereği 20 yılın üçte ikisini yatacak. Dört celsedir kararın çıkmaması için çaba gösteren, sanık avukatı Mustafa Özdemir, “Kadın cinayetlerini önlemek mahkemelerin görevi değildir” dedi. İstanbul Kadın Meclisleri’nden Dilber Sünnetçioğlu, 21’inci celse sonucunda inanılmayacak ölçüde kötü bir karar çıktığını söyleyerek “Bir can alındıysa bunun cezası verilmeli” dedi. Halide Özpolat’ın kızı Zekiye Kaya ise “Annem lavaboya bile gidemiyordu. Annem kilitli kapılar arkasından vuruldu” diye konuştu. Avukat İpek Bozkurt da, “İyi halden dolayı takdiri indirimi yaptık dedi heyet. İyi hal indirimi sanığın özür dilemesidir. Ama biz bu sanıktan 2 yıldır bir özür dileme, pişmanlık görmedik. Haksız tahrik indirimlerinin bu kadar kolay uygulanması bu ülkede kadınları öldürüyor. Kınıyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler