Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan geminin haczi işlemlerinde yeni gelişme

İstanbul Beykoz'daki tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na 7 Nisan cumartesi günü Malta bayraklı Vitaspirit isimli geminin çarpasının ardından yalının sahipleri, uğradıkları zararın teminat altına alınması için gemiye 50 milyon dolarlık ihtiyati haciz kararı koydurdu. Geminin işletmecileri de sigorta şirketleriyle yaptıkları görüşmelerin ardından ihtiyati haciz kararına itiraz etti.

Yayınlanma: 18.04.2018 - 12:48
Abone Ol google-news

<video:955217>

Aile, yalının tarihi eser niteliğini kaybettiğini ve onarımı için en az 40-50 milyon dolar gerektiğini belirtmişti.

Geminin işletmecileri de sigorta şirketleriyle yaptıkları görüşmelerin ardından ihtiyati haciz kararına itiraz etti. Şirket, gemi için istenilen 50 milyon dolarlık haciz kararının çok yüksek olduğunu belirtti. Bu rakamın 28 milyon dolara düşürülmesi talep edildi. Mahkemenin bu itiraza vereceği yanıt bekleniyor.

Yalıya çarpan gemi şirketine ikinci şok

Yalının sahibi aileden sonra Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de harekete geçti. Kıyı Emniyeti, gemi ve yüke ilişkin verilen kurtarma hizmetinden kaynaklanan alacağı için 10 milyon dolar teminat talep etti. Büyük hasara yol açan gemi için ilk harekete geçen yalının sahipleri olmuştu. Aile, hasarın onarımı için gemiye 50 milyon dolarlık ihtiyati haciz koydurdu. Gemi şirketi ise buna itiraz edip 22 milyon dolarlık indirim istemişti. Şirketin bu talebi henüz karara bağlanmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler