68 yaşında 6 yaşındaki kızı istismardan 15 yıl hapsi istendi

Manisa'nın Ahmetli İlçesi'nde iki yıl önce, o zaman 6 yaşında olan kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 68 yaşındaki P.Ö.A. hakkında en az 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yayınlanma: 18.07.2014 - 12:53
Abone Ol google-news
Bugün 8 yaşında olan İ. adlı kız çocuğu, iki yıl önce Ahmetli'de anne ve anneannesiyle birlikte komşuları P.Ö.A.'nın evine gitti. İ.'nin 'Dede' dediği P.Ö.A., iddiaya göre çocuğu yatak odasına götürüp, dudaklarından öpüp, göğsüne dokunarak cinsel tacizde bulundu. Evli olan P.Ö.A., tacizini bir başka ziyarette tekrarlayıp, iddiaya göre İ.'ye cinsel organını elletti. 

Bu olaydan bir süre sonra İ.'nin ailesi Antalya'nın Alanya İlçesi'ne taşındı. Alanya'da İ. yaşadıklarını annesine anlattı. Daha sonra Ahmetli'ye dönen çocuğun ailesi komşuları P.Ö.A. ve eşi ile görüşmeyi kesti. Ancak geçen 27 Mayıs'ta P.Ö.A. okula gitmek üzere evlerinden çıkan İ'ye, "Annenler neden bize gelmiyor? Benim seni öptüğümü annenlere söyledin mi?" diyerek tacizini sürdürdü. İ.'nin bu yaşadığını da ağlayarak anlattığı ailesi, polise gidip P.Ö.A.'dan şikayetçi oldu. Polisin ifadesine başvurduğu P.Ö.A. hakkındaki iddiaları kabul etmeyip, İ.'yi torunu gibi sevdiğini ileri sürdü. 

'RUH SAĞLIĞI BOZULMUŞTUR' RAPORU

Konunun savcılığa intikal etmesinin ardınan İ., psikolojik durumunu ve ifadelerine itibar edilip edilemeyeceğinin tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaneden geçen 10 Haziran'da verilen raporda, 'Beyanlarına itibar edilebilirliği, zaman ve cinsel algılama yeteneği yaşıtları kadardır. Ruh sağlığı bozulmuştur' denildi. 

TUTUKLANMA TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

27 Mayıs'taki taciz olayından sonra korkan ve bir hafta okula gidemeyen İ.'nin ailesi, P.Ö.A.'nın tutuklanmasını talep etti. Ancak savcılık ailenin bu talebini kabul etmedi. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından P.Ö.A. hakkında, Manisa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Türk Ceza Kanunu'nun 103/6. maddesine göre 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 15 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasının önümüzdeki 24 Ekim'de görüleceği belirtildi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler