Gül: İsrail'i bir kez daha uyarıyorum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün gece Filistin'e yönelik İsrail'in başlattığı saldırıların tehlikeli bir safhaya geldiğini söyledi. İsrail'i bir kez daha ikaz eden Cumhurbaşkanı Gül, "Dünyanın radikalleşmesinde İsrail'in çok büyük bir sorumluluğu olmaktadır" dedi.

Yayınlanma: 18.07.2014 - 14:37
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Gül, İsrail'in Filistin yönelik gerçekleştirdiği kara harekatını eleştirdi.İsrail'i, Filistin'e olan saldırılarını bir an önce durdurması yönünde özellikle ikaz ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Gelinen noktada 60 senedir büyük bir zulüm, büyük bir çile, büyük bir gözyaşı döken Filistin halkı bu hafta içerisinde yine büyük saldırılara hedef oldu. Masum çocuklar kumsallarda bütün dünyanın gözü önünde öldürülmeye devam etti. Maalesef buna karşı bazı kesimlerde vicdanlar suskun kaldı. Bunlar çok derin üzüntü yaratmakta" dedi.

Gül: İsrail'i bir kez daha uyarıyorum - VİDEO



"BM'DEN TEDBİRLİ AÇIKLAMA BEKLİYORUM"

İsrail'in bu kural tanımaz saldırganlığı sadece Filistin'de değil dünyanın her tarafında nefret tohumları saçtığını ve dünyanın radikalleşmesinde İsrail'in çok büyük bir sorumluluğu olduğunu belirten Gül, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bir tarafta yaşayan insanı acılar, bir tarafta zulüm ve saldırganlık bir an önce durması gerekir. Bugün BM Güvenlik Konseyi toplanacak. Güvenlik Konseyinin çok acil bir şekilde İsrail'in saldırganlığını durdurmaya dair çok kuvvetli bir tedbirli açıklama yapmaya davet ediyorum. Dün gece başlayan saldırıların çok tehlikeli bir safhaya geldiğini buradan bir kez daha duyurmak istiyorum. İsrail'i bir kez daha ikaz ediyorum. Bu saldırganlığı ve bu tırmanmayı durdurmazsa çok daha büyük olaylar kebirdir ve çok daha büyük olaylar, şüphesiz ki neticeler doğuracaktır."

Filistin'de ateşkesin Türkiye tarafından engellendiği yönündeki bir soruya Cumhurbaşkanı Gül, "Bunlar çok saçma şeyler. Böyle bir şey söz konusu olur mu? Türkiye bir kişinin gözünün yaşlı ve kanlı hale gelmemesi için olağan üstü bir çaba göstermektedir. Dışişleri Bakanlığımızın faaliyetleri tüm dünyanın gözü önündedir. İkna turları bütün bunlar dünyanın gözü önünde iken bunu Türkiye'ye karşı bir suçlama yöneltmeyi çok büyük vicdansızlık olarak görüyorum. Türkiye en kısa süre içerisinde kalıcı bir ateşkesin sağlanması konusunda yoğun bir çaba sarf etmektedir. Bunu sarf etmeye de devam edecektir. Bu tür suçlamaları Türkiye'ye karşı çok haksızlık olarak görüyorum. Saldırılara ve bu haksızlıklara karşı gür sesinden rahatsız olanların Türkiye'ye karşı bir olumsuz tavrı olarak görüyorum" cevabını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler