“Filistin’e özgürlük İsrail’e boykot”

Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi üyüleri İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını gerçekleştirdikleri yürüyüşle protesto etti, İsrail ile tüm ilişkilerin kesilmesini ve boykot edilmesini istedi.

Yayınlanma: 18.07.2014 - 21:11
Abone Ol google-news

Tünel Meydanı’nda  akşam saatlerinde biraya gelen yurttaşlar, “Artık Yeter! İsrail ile ekonomik, siyasi, askeri, akademik, kültürel ilişkiler kesilsin” pankartı açarak,  “Diren Filistin seninleyiz”, “Filistin’e özgürlük İsrail’e boykot”, “Yaşasın Filistin Halk Kurtuluş Cephesi”, “Katil İsrail, işbirlikçi AKP” sloganları atarak Galatasaray Meydanı’na yürüdü.  Burada grup adına açıklama yapan Züleyha Gülüm, Hem Gazze hem Batı Şeria’da devam eden saldırıların en büyük bedelini Filistinli çocukların ödediğini belirterek, Gazze’de geçtiğimiz üç gün içerisinde 21 Filistinli çocuğun öldürüldüğünü kaydetti.
İsrail’in bu saldırılarda elini güçlendirenin Türkiye gibi ülkelerin sadece sözde uyarıları olduğunu kaydeden Gülüm, “Şili, İsrail’le ekonomik ilişkilerini kesti. Türkiye ise ekonomik ilişkilerini katlayarak devam ettiriyor. Türkiye’nin İsrail ile ticari ilişkileri çocukların öldürüldüğü bombaları finanse ediyor. Buna artık dur denilmeli” diye konuştu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FHKC) Filistin’ine saldıran İsrail’in tecrit ve boykot edilmesi çağrısını hatırlatan Gülüm, “Türkiye devrimcileri olarak bizler, FHKC’nin ve diğer Filistin direniş örgütlerinin çağrıları üzerine; Filistin halk direnişini desteklemek ve İsrail saldırganlığını önlemek için İsrail’i tecrit ve boykot etme çağrılarını yükseltmeyi bir devrimci görev olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.


Yürüyüşe Halkevleri, Kaldıraç, DİP, Devrimci Hareket, LGBTİ bireyler ve Antikapitalist Müslümanlar’da destek verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler