Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı tamamen kalktı

Nusaybin'de ilan edilen sokağa çıkma yasağı 2016 Mart'ından bu yana son 6 mahallede hala devam ediyordu. Valilik'ten yapılan yazılı açıklamayla yasağın tamamen kalktığı ilan edildi.

Yayınlanma: 21.04.2018 - 19:37
Abone Ol google-news

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, hendek operasyonları sırasında ilan edilen sokağa çıkma yasağı, son olarak uygulanmaya devam edildiği 6 mahallede de dün gece yarısı itibariyle kaldırıldı. Mardin Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milli güvenliğimizi ve kamu düzenini tehdit eden, güvenlik güçleri ve vatandaşların can ve mal güvenliği ile temel hak ve hürriyetlerini hedef alan bölücü terör örgütü mensuplarınca Nusaybin İlçe merkezinde, açılan çukur ve barikatların kaldırılması, kurulan bombalı tuzakların imha edilmesi ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması maksadıyla; 14 Mart 2016 günü saat 00.00 itibariyle Nusaybin ilçe merkezinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının uygulamasına, operasyonların tamamlanmasının ardından arama tarama faaliyetlerinin devam ettiği, Fırat Mahallesi, Dicle Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Abdulkadirpaşa Mahallesi, Zeynel Abidin Mahallesi ile Kışla Mahallesi’nin tellerle çevrili alanı içerisinde kalan cadde ve sokaklarında devam edilmekteydi.

Güvenlik kuvvetlerimizce arama tarama faaliyetleri sona erdiğinden; Fırat Mahallesi, Dicle Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Abdülkadirpaşa Mahallesi, Zeynel Abidin Mahallesi ile Kışla Mahallelerinin tellerle çevrilmiş alanı içerisinde kalan cadde ve sokaklarında devam eden sokağa çıkma yasağı uygulaması, 20 Nisan 2018 Cuma günü saat 24.00 itibari ile kaldırılmıştır."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler