CHP'li 15 vekilin İYİ Parti'ye geçmesine Hükümet'ten art arda tepki

CHP'li vekillerin İYİ Parti'ye geçmesine Hükümet'ten art arda tepki geliyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ konuya ilişkin "15 CHP milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesi) Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneğidir; açık bir siyasi mühendisliktir." dedi

Yayınlanma: 22.04.2018 - 18:55
Abone Ol google-news

CHP'li vekillerin İYİ Parti'ye geçmesine Hükümet'ten art arda tepki geliyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'li vekillerin İYİ Parti'ye geçmesini değerlendirdi. Bozdağ Bozdağ, "15 CHP milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesi) Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneğidir; açık bir siyasi mühendisliktir." dedi.

Bozdağ, "Bu kirli ve ahlaksız icraatıyla CHP yönetimi, Cumhuriyetin kurucu partisi CHP’yi bir başka partiye stepne yapmıştır." ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'nun '15 vekil' yorumu

Çavuşoğlu, Bursa'nın Büyükorhan ilçe belediyesini ziyaretinde, CHP'li 15 vekilin İYİ Parti'ye geçmesini yorumladı.

"Bildiğiniz gibi 24 Haziran seçimlerinin kararının alınmasının akabinde Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun aday olup olmama konusundaki gitgellerden sonra anlaşılıyor ki Tayyip Erdoğan karşısında gireceği 9'uncu seçimi de kazanma ümidi yok. Yeni bir mağlubiyetle karşı karşıya kalacak." ifadesini kullanan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bu mağlubiyetin kendi üzerinden gerçekleşmemesi için her türlü dizayn çalışmasının içinde yer aldığını görüyoruz. Son olarak bugün gerçekleşen hülle hareketiyle beraber 'İlkelerin İttifakı' diye yola çıkanların ne denli ilkesizliklerin ve çaresizliklerin ittifakını gerçekleştirdiklerini bir kez daha görmüş olduk. Şunu ifade etmek lazım; görüyoruz ki bu seçim, milletimizin gönlünde olanlarla, milletimizin üzerinde siyaset mühendisliği yapanlar arasında geçecektir. Bu seçim, 15 Temmuz'da vatan için, namus için, mukaddesat için çıplak bedenlerini tanklara siper edenlerle, 15 Temmuz'da gizlendikleri deliklerden olacakları bekleyenlerin ve gözleyenlerin arasında bir seçim olacaktır."

CHP ve İYİ Parti, B planını hayata geçirmiş, CHP'den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye geçmişti. CHP Grup Başkanvekili Altay İYİ partiye geçen 15 ismi açıklamıştı.

AKP'li Elitaş: Bunlar kiralık milletvekilleri

AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, CHP'den 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bunlar kiralık milletvekili. Kılıçdaroğlu vekillerini kiraya verdi" dedi.

CHP'den 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesine bir tepki de AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'tan geldi. 15 milletvekilinin İYİ Partiye geçtiğini Kayseri'deki seçim bölgesinde öğrenen ve daha sonra başkent Ankara'ya hareket eden Mustafa Elitaş, yaptığı açıklamada, "Yüksek Seçim Kurulu açıklama yapmadan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti ve onun Genel Başkanı Meral Akşener'i kurtarmak için siyasi açıdan etik olmayan bir akara imza atarak bu 15 milletvekilini adeta kiraya verdi. Bunun adı kiralık vekildir. Geçmişteki Güneş Motel olayı bir kez daha çok çirkin biçimde tekrar etmiştir. Yakışık kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

Akşener'den 15 vekil için ilk açıklama

CHP'li 15 milletvekili İYİ Parti'ye geçti... İşte o isimler

Devlet Bahçeli'den CHP - İYİ Parti anlaşmasına sert tepki

MHP'li 5 vekil de mi İYİ Parti'ye geçiyor?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler