Gani Kaplan yeniden PSAKD Genel Başkanı seçildi

PSAKD 15. Olağan Genel kurulu Ankara Barolar birliği salonunda yapıldı. Üç adayın yarıştığı seçimde Muhittin yıldızın Cuma Erçe lehine adaylıktan çekilmesi üzerine iki aday yarısında Gani kaplan 302 oyla tekrar genel başkan seçildi.

Yayınlanma: 22.04.2018 - 19:29
Abone Ol google-news

<video:962598>

PSAKD 15. Olağan Genel kurulu Ankara Barolar birliği salonunda yapıldı. Üç adayın yarıştığı seçimde Muhittin Yıldız Cuma erçe lehine adaylıktan çekildi. Muhittin yıldızın Cuma Erçe lehine adaylıktan çekilmesi üzerine iki aday yarısında Gani kaplan 302 oyla tekrar genel başkan seçildi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) 15. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan başkan adaylarından Cuma Erçe, “Faşizm her yönüyle harekete geçmiş durumda. Biz bu genel kurulu böyle bir ortamda gerçekleştiriyoruz. Burada sadece PSADK’nin geleceğini değil Alevi hareketinin de geleceğini belirleyeceğiz” dedi.

Cuma Erçe "Aleviler Ahmet Davutoğlu, Meral Akşener gibi düşmanlarına peşkeş çekilmek isteniyor. Dedelere Gri pasaport dağıtarak bizi bizle asimile etmeye çalışıyorlar."

“ALEVİ HAREKETİNİN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEĞİZ”

Genel kurulda konuşan Muhittin Yıldız, ABF genel başkanlığına GYK kararıyla getirildiğini hatırlatarak, ABF olarak izledikleri yol haritası hakkında bilgi verdi.

ABF olarak borçlarını kapatmak için yemek organize ettiklerini ve burada bütün renklerin biraraya geldiğini ifade etti. Yıldız şunları belirtti:

“Edremit’te üç gün süren bir çalıştay gerçekleştirdik. Bu bir akademik çalışmaydı. Alevilerin sorunlarını çözmek amacı güttük. 2800 metrekare bir yer aldık. Kısa zamanda temelini atarak imece usulüyle Alevi belediye başkanlarından ve Alevi iş adamlarından gelecek yardımlarla birlikte inşaatının bitmesi bekleniyor. Biz devletin Alevisi olmayacağız diyerek yola çıktık. Türkiye’deki Alevi birliğini sağlamak adına yol çıktık. Bundan sonraki tavrımız da nettir.

Bütünlüğü sağlayacak olan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’dir

Genel Başkan Gani Kaplan yaptığı konuşmasında, "Ben bu örgütlülüğe çok önem veriyorum. Çünkü diğer kurumlar çok dağıldı. Bütünlüğü sağlayacak olan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’dir. İnanç ayağımızı ön plana çıkarmadığımız sürece PSAKD’nin sokak örgütlenmeleriyle ilerlemesi mümkün değil. Kadroların talepleriyle halkın talepleri buluşmadığı sürece bu örgütlülüğü ayakta tutmamız mümkün değil. Alevilerin şu anda tek bir sorunu var en öne çıkan. O da güvenlik sorunudur. Bugün bulunduğu yeri terk eden tüm Aleviler işlerinden dolayı değil güvenlik sorunları nedeniyle terk ediyorlar.” dedi.

“EN AZ BİN GENCİMİZE BURS VERECEK DURUMDAYIZ”

“30. yıl etkinlikleri yapacağız. 25. yıclında Madımak belgeselini hazırlayacağız. Bununla ilgili tüm hazırlıklarımız bitti. Çocuklarımıza 3 boyutlu Pir Sultan belgeseli hazırlayacağız. Bunu tüm çocuklarımıza çizgi film olarak dağıtacağız. Nerede ne kadar Alevi yaşıyor, hangi cemevleri ve şubeler var bunları tespit ettik. Önümüzdeki dönem örgütlenmemizi ona göre yapacağız. Dernekte 500’e yakın kurs talebi var ancak bunlar karşılanamıyor. En az bin gencimize burs verecek durumdayız. Önümüzdeki yıl 400, 500 gencimizi İngiltere’ye göndereceğiz. Bunu yaparken tam ücret, yarı ücret aldıklarımız ve ücret amadıklarımız olacak. Tabi bunlar onların ekonomik durumuna göre olacak.”

Gani Kaplan yeniden genel başkan seçildi

Ankara’da iki gün boyunca süren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) 15. Olağan Genel Kurulu sona erdi.

Gani Kaplan, Muhittin Yıldız ve Cuma Erçe’nin yarıştığı genel kurulda, mevcut genel başkan Gani Kaplan 302 oyla yeniden PSAKD Genel Başkanı oldu.

PSAKD genel başkan adaylarından Muhittin Yıldız birlik ve beraberlik adına Cuma Erçe lehine adaylıktan çekilmişti.

Sonuçların açıklanmasının ardından Cuma Erçe, “Kazanan Pir Sultan, kazanan Alevilik olsun.” dedi.

Yeniden genel başkan seçilen Gani Kaplan da “Alevi örgütlülüğünü bir araya getirmek için elimizden geleni yapacağız. Ancak önce Pir Sultan’da birliği sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler