Cumhuriyetle yoğrulacaklar: Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evi bugün açılıyor

Bakırköy’de Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evi açılıyor.

Yayınlanma: 22.04.2018 - 22:40
Abone Ol google-news

Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu tarafından yaptırılan ve içerisinde kütüphane, etüt merkezi, çocuk evi, çocuk oyun alanı ve emekliler evi bulunan Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evi bugün törenle açılacak. Bir ülkenin kaderini iyi yetişmiş çocukların değiştireceğini söyleyen Kerimoğlu, “Egemenliğin tek adama ya da hanedanlığa ait olmadığına dikkat çekmek için Cumhuriyet Evi ve Demokrasi Parkı’nı açıyoruz. Çocuklarımız buralarda Cumhuriyet değerleriyle yoğrulacak” dedi.

Bilinçli seçildi...

Kerimoğlu, açılış öncesi sorularamızı yanıtladı.

- Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evi’nin açılışını 23 Nisan’a denk getirdiniz. Özel olarak mı bugün seçildi?

Bülent Kerimoğlu: Bu tarih bilinçli olarak belirlendi. Çünkü 23 Nisan egemenliğin ulusa teslim edildiği gündür. Atatürk bu bayramı çocuklara armağan ederken ulusal egemenlik sorumluluğunu da evlatlarına emanet etmiştir. Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evi için Fişekhane Caddesi üzerinde özel bir şirket tarafından kullanılan 500 metrekare iki katlı bina ve yaklaşık 4 bin metrekare yeşil alan cesur ve kararlı tutumumuzla çocuklarımıza ve halkımıza kazandırılmıştır. Burayı yaparken de cumhuriyet değerlerinin isimlerini yaşatalım dedik. Kütüphaneye Türkiye’nin dünyaca tanınan devrimci şairi Nâzım Hikmet’in ismini, etüt merkezine ise Köy Enstitülerinin mimarı ve eğitimci İsmail Hakkı Tonguç’un adını koyduk. Çocuklarımız burada hem ücretsiz internetten yararlanacak, hem ders çalışabilecek.

Mizah Müzesi

- Bu zamana kadar çocuklar ve gençler için neleri gerçekleştirdiniz?

B.K: Çocuklar, gençler ve yaşlılar bizim önceliğimiz. Her mahalleye kreş sözü vermiştik. Göreve geldiğimizde 350 olan kreş sayısını 900’e ulaştırdık. Atatürk Spor Yaşam Köyü’nde spor merkezleri oluşturarak yılda 5-6 bin öğrenciye futbol, basketbol, buz pateni, yüzme, santranç gibi 14 ayrı branşta eğitim veriyoruz. Bakırköy Belediyesi Çocuk Masası’nda şiddete, baskıya, cinsel istismara uğrayan ya da akran zorbalığı gibi konularda mağduriyet yaşayan çocuklar ve ailelerine İstanbul Barosu ve İstanbul Tabip Odası işbirliği ile fiziki ve hukuki destek veriyoruz. Nöbetçi kreş uygulaması ile ailelerin de sosyal yaşamdan kopmamalarını sağlıyoruz. Bakırköy sınırları içinde okumak için gelen 300 kız öğrenciyi misafir ediyoruz. Mayıs ayında da Mizah Müzesi ve Atatürk 10. Yıl Etnografya Müzesi’ni açacağız.

- Bakırköyspor Vakfı Sosyal Tesisleri alanında bir yıkım gerçekleştirildi. Buradaki durum nedir?

B.K: 19 Mayıs günü 6 tenis kortu, kapalı spor salonu, amfitiyatro, Bakırköyümüzde yetişmiş ve ebediyete uğurladığımız sanatçıların heykelleri, çocuk oyun parkı ve 13 bin metrekare yeşil alan ile yurttaşlarımızın hizmetinde olacak. Burası tamamen ücretsiz ve başta gençlerimiz olmak üzere tüm Bakırköylülere hizmet verecek. Yine 25-30 yıldır ilçemizde Fahri Korutürk (İstasyon) ve Ebuzziya caddelerindeki kafelerin işgal sorunu vardı. Buraları da hukuka uygun biçimde yıkarak işgallare son verdik. Bu iki caddemizde ışıklandırma, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarına başladık ve 1 Ağustos’ta Türkiye’nin yüz akı prestij caddelerinden birisi olarak açılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler