Enerji Bakanlığı'ndan şirketlere seçim ödevi: Elektrikleri kesmeyelim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, cuma günü Ankara’da, cumartesi günü de İstanbul’da elektrik dağıtım şirketlerinin patron ve yöneticileriyle bir araya geldi. 24 Haziran 2018'de yapılacak olan erken seçim çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda zorunlu olmadıkça kesinti yapılmaması yönünde tavsiye verildi.

Yayınlanma: 23.04.2018 - 12:50
Abone Ol google-news

İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez başkanlık etti. Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre; Enerji Bakanlığı, seçim döneminde elektrik kesinti ve arızalarına karşı daha duyarlı olmalarını istedi. Toplantıda gündeme gelen başlıklar şöyle:

'KESİNTİYİ SMS İLE BİLDİRİN'

"Elektrik kesintileri konusuna dikkat edelim. Zorunlu olmadıkça elektrikleri kesmeyelim. Planlı kesintilerde, aboneleri önceden mutlaka bilgilendirelim. Abonelere, SMS ile kesinti günü ve saati ile kesinti süresi hakkında bilgi verelim. Başka yollarla da bilgi verilebilir.

'SOKAK VE CADDELERDE SORUN YAŞANMASIN'

Vatandaşlardan, dönem dönem sokak aydınlatmasına yönelik şikâyetler geliyor. Seçim döneminde vatandaşlar daha hassas olabilir. Patlayan lambaları ya da armatürleri hızla değiştirelim. Arızalara müdahale edelim. Sokak ve cadde aydınlatmasında sorun yaşanmasın.

'HIZLI MÜDAHALE EDİLSİN'

Elektrik arıza bildirimlerine karşı duyarlı olalım. Arızaya ilişkin ihbar ya da şikâyetlerde ekipler hızla ilgili abonelere ulaşsın. Arızalar, en kısa sürede giderilsin. Vatandaş, memnuniyeti oluşturulsun. "

Sektör temsilcileri, seçim günü tüm ekibin mesai yaptığını belirterek, “24 Haziran öncesinde ve seçim günü elektrikte arıza, kesinti ya da benzer sorunlara karşı ekip sayısı artırılıyor” dedi. Sektör temsilcileri, planlı elektrik kesintilerine de işaret ederek, “Uzun süreli kesintilere neden olabilecek yatırımlarda bir formül aranabilir” dedi.

Enerji Bakanlığı, elektrik sektörüyle yaptığı toplantıları genişletecek. Bir sonraki aşamada doğalgaz dağıtım şirketleriyle de benzer bir toplantı yapılabileceği mesajı verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler