23 Nisan'da yine aynı çirkin saldırı

Yürüyen Köşk yolu üzerinde yaptırılan, Atatürk ve Yürüyen köşkün hikayesini anlatan fotoğrafların yer aldığı 11 adet billboardın camları bu sabah kimliği belirsiz saldırganlar tarafından parçalandı.

Yayınlanma: 23.04.2018 - 13:39
Abone Ol google-news

Yalova Doğu Sahil Bandı Yürüyüş yolu olarak da bilinen ve 1930 yılında Atatürk’ün köşkü kızaklarla nasıl yürüttüğünü anlatan fotoğrafların bulunduğu panolar kimliği belirsiz kişiler tarafından parçalandı. Doğu Sahil Bandında yapılan bu saldırı vatandaşlarında tepkisine neden oldu.  Saldırının 23 Nisan’da  yapılmasının manidar olduğunu belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman , “daha önce de burada kent mobilyalarına yönelik saldırılar gerçekleştirildi. Ancak bu kez Atatürk’ün fotoğrafları hedef alındı. “ dedi

Saldırıyı şiddetle kınayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “100 kere kırsalar 101. kez yine yapacağız. 4 yıldır bu alanı kentimize yakışan bir hale getirip koruyabilmek halkımızın kullanımına açabilmek için mücadele ediyoruz. Biz yaptık buranın güzelleşmesini istemeyenler kırdılar, tahrip ettiler. Biz yılmadık, yine yaptık, yine yapacağız. Yalova’nın en önemli noktalarından bir tanesi Doğu Sahil Bandımız. İçerisinde Yalova’nın markası, Ata’mızın Yalova’ya mirası Yürüyen Köşk’ü barındırıyor. Bu saldırının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi yapılması vatandaşlarımız gibi ister istemez bizlerinde aklına soru işareti getiriyor.

Bu saldırının Büyük Önder Atatürk’e yapılan bir saygısızlık olmadığını düşünmek istiyoruz. Hemen ilgili arkadaşlarımıza talimatı verdik. 1-2 gün içerisinde panolar yine eski haline getirilecek. Yalova Belediyesi olarak hem Ata’mıza hem de kentimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Kendini bilmez şehir magandalarının yapmış olduğu birkaç eylem bizleri haklımıza hizmet etmekten asla geri döndüremez” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler